today-is-a-good-day
18.5 C
Athens

Σε καραντίνα 193 επιβάτες πτήσης από Ζάκυνθο στην Ουαλία. Καταγγελία επιβάτιδος για μη χρήση μάσκας.

Σε καραντίνα μπήκαν οι 193 επιβάτες που ταξίδευαν με πτήση της TUI από την Ζάκυνθο προς την Ουαλία με πολλούς από αυτούς να μην φορούν μάσκες, όπως κατήγγειλε μία εκ των επιβατών.

Η Στέφανι Γουάιτφιλντ δήλωσε στο BBC ότι, η πτήση της TUI ήταν γεμάτη από «”covidiots” – αυτούς που δεν τηρούν τα απαραίτητα μέτρα θέτοντας σε κίνδυνο τους άλλους – και το πλήρωμα ήταν ανίκανο και δεν μπορούσε να νοιάζεται λιγότερο».

«Αυτή η πτήση ήταν μια καταστροφή. Ο διπλανός μου είχε τη μάσκα στο λαιμό του. Όχι μόνο η αεροπορική εταιρεία δεν του συνέστησε να την ανεβάσει, αλλά του έδωσαν δωρεάν ποτό όταν είπε ότι γνώριζε ένα μέλος του πληρώματος», πρόσθεσε η Στέφανι.

«Πολλοί έβγαλαν τις μάσκες τους και περπατούσαν πάνω-κάτω στο διάδρομο για να μιλήσουν σε άλλους», προσθέτει.

«Μόλις προσγειώθηκε το αεροσκάφος, πολλοί επιβάτες έβγαλαν αμέσως τις μάσκες τους. Η πτήση ήταν γεμάτη από εγωιστές “covidiots” κι ένα ανίκανο πλήρωμα που δεν μπορούσε να νοιάζεται λιγότερο», υποστήριξε η Στέφανι.

Η Στέφανι Γουάτφιλντ δήλωσε στο BBC ότι αυτή και ο σύζυγός της είχαν αποφασίσει να τεθούν σε απομόνωση προτού ενημερωθούν για τα κρούσματα.

Ωστόσο η TUI απαντά ότι όλοι οι επιβάτες συμμορφώθηκαν με τα πρωτόκολλα Covid-19.

Η Δημόσια Υγεία της Ουαλίας δήλωσε ότι, 16 επιβάτες της πτήσης 6215 από την Ζάκυνθο προς το Κάρντιφ, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.   Οι 193 επιβάτες και το πλήρωμα της πτήσης την 25η Αυγούστου κλήθηκαν να απομονωθούν για ένα δεκαπενθήμερο.

Αξιωματούχοι υγείας δήλωσαν, επίσης, ότι επτά επιβάτες από τρία διαφορετικά μέρη θεωρούνται πιθανά κρούσματα.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Gw Shankar από την Δημόσια Υγεία της Ουαλίας δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC ότι «όσοι επιστρέφουν από τη Ζάκυνθο βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής μας».

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα και τα νησιά της παραμένουν στον κατάλογο της βρετανικής κυβέρνησης με τις χώρες που απαλλάσσονται από την καραντίνα, γεγονός που σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες δεν χρειάζεται να απομονωθούν κατά την επιστροφή τους.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ