today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Στ.Πέτσας: Το συμφέρον των ΗΠΑ δεν συνάδει με εντάσεις στην περιοχή μας

Επιβεβαίωσε το δεύτερο τηλεφώνημα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κος Πέτσας σχολίασε πως το δεύτερο τηλεφώνημα Τραμπ δείχνει το ενδιαφέρον των ΗΠΑ, προκειμένου να μην υπάρχουν εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και να αντιμετωπιστεί η τουρκική προκλητικότητα.

Ο κ. Πέτσας σημείωσε πως είναι ξεκάθαρο σε όλους, ότι το συμφέρον των ΗΠΑ δεν συνάδει με εντάσεις στην περιοχή μας, το έχουν διαμηνύσει πολλές φορές σε όλους τους τόνους.

Ερωτηθείς αν οι κινήσεις του Αμερικανού πρόεδρου θα βοηθήσουν να αλλάξει στάση ο Ταγίπ Ερντογάν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι το βάρος των ΗΠΑ είναι μεγάλο για να μη το ζυγίζει κάνεις.

“Περιμένουμε από εδώ και πέρα τις έμπρακτες ενέργειες της Τουρκίας” ανέφερε ο κ. Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως προέχει να γίνουν άμεσα βήματα αποκλιμάκωσης  και μετά να αρχίσουν συζητήσεις για τη μόνη διαφορά μας που είναι οι θαλάσσιες ζώνες.

“Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προφυλάξουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα” επανέλαβε ο κ. Πέτσας.

Συμπλήρωσε, δε, ότι γίνονται συζητήσεις με την Αλβανία για συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ, επισημαίνοντας “ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε νεότερα και εκεί”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ