today-is-a-good-day
19 C
Athens

Γλυπτά χαρακτήρων από «Τα Χρονικά της Νάρνια» σε ναό του 12ου αιώνα στην Αγγλία

Τους επισκέπτες εκκλησίας του 12ου αιώνα στο ανατολικό Γιορκσάιρ της Αγγλίας, θα υποδέχονται σύντομα χαρακτήρες από τη σειρά βιβλίων «The Chronicles of Narnia» (Τα χρονικά της Νάρνια) του Κλάιβ Στέιπλς Λιούις που έχουν μεταφερθεί στον κινηματογράφο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, 14 γλυπτά από ασβεστόλιθο που απεικονίζουν τον Ασλάν το λιοντάρι, τη Λευκή Μάγισσα Τζάντις, τον Ρίπιτσιπ το ποντίκι που μιλάει και άλλα μαγικά πλάσματα πρόκειται να αντικαταστήσουν φθαρμένα μεσαιωνικά αγάλματα στο εξωτερικό της εκκλησίας της Παναγίας στο Μπέβερλι. Η Άλισον Γουάιτ, η επίσκοπος του Χαλ, ευλόγησε τα αγάλματα σε τελετή που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Η ομάδα αποκατάστασης του ναού κάλεσε σπουδαστές καλών τεχνών και ντιζάιν να υποβάλουν ιδέες για τα γλυπτά που θα κοσμούν τη βόρεια πλευρά της εκκλησίας.

Ένας σπουδαστής υπέβαλε ένα σκίτσο του κ. Τούμνους, και ενθουσιασμένοι από αυτή την πρότασης, οι υπεύθυνοι της ενορίας ανέθεσαν στην ομάδα σπουδαστών μια ολόκληρη σειρά από γλυπτά χαρακτήρων της σειράς μυθιστορημάτων φαντασίας “Τα Χρονικά Νάρνια”, σε σχέδια του γλύπτη Κίμπι Σέιφερ.

«Έπρεπε να αντικαταστήσουμε τα γλυπτά, τα οποία ήταν τόσο παλιά, που δεν διακρίναμε τι απεικονίζουν. Θέλαμε μορφές που να συνδέονται με τον σύγχρονο πολιτισμό μας και επίσης να εστιάζουν στην αποστολή που έχουμε, να συνδέονται με τη χριστιανική ιστορία» δήλωσε η εφημέριος, Μπέκι Λάμλεϊ στην εφημερίδα churchtimes.

H εκκλησία, που ανεγέρθηκε πριν από 900 χρόνια, έχει χαρακτηριστεί ως «ένας από τους ομορφότερους ενοριακούς ναούς της Αγγλίας» από τον ιστορικό της αρχιτεκτονικής Νικολάους Πέβσνερ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ