today-is-a-good-day
21.8 C
Athens

Χάλκη: Τουρκική ακταιωρός επιχείρησε να “τυφλώσει” ελληνικό Super Puma και να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού

Σε μια ακόμη πρόκληση εναντίον της Ελλάδας προχώρησε χθες η Τουρκία, κάνοντας απόπειρα παρεμπόδισης επιχείρησης έρευνας και διάσωσης του Λιμενικού Σώματος δυτικά της Χάλκης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ιστοσελίδας protothema.gr, σημειώθηκαν δύο σοβαρά περιστατικά.

Αρχικά τουρκική ακταιωρός με προβολείς, ακτίνες λέιζερ αλλά και δημιουργώντας θόρυβο προσπάθησε να «τυφλώσει» ελικόπτερο Super Puma του Πολεμικού Ναυτικού την ώρα που επιχειρούσε να παραλάβει ναυτικό που είχε τραυματιστεί. Ο ναυτικός είναι μέλος πληρώματος παραπλέοντος σκάφους που βοηθούσε στη διάσωση μεταναστών στο σημείο.

Στη συνέχεια έγινε και προσπάθεια από τουρκική ακταιωρό να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού την ώρα που έκανε έρευνα και διάσωση στην περιοχή.

Το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό, από χθες το απόγευμα πραγματοποιεί στην περιοχή, ευρύτατη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, από την επιχείρηση διασώθηκαν 96 άνθρωποι, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί σε Ρόδο και Κάρπαθο.

Συγκεκριμένα το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού σώματος, ενημερώθηκε τις απογευματινές ώρες για σκάφος σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς επιβαίνοντες και κινητοποιήθηκε άμεσα το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης.

Στην περιοχή, προς εντοπισμό των αλλοδαπών, έσπευσαν τέσσερα περιπολικά σκάφη Λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό σκάφος, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού (πυραυλάκατος Γρηγορόπουλος) και πέντε παραπλέοντα εμπορικά πλοία, ενώ παράλληλα απογειώθηκαν ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλέγει σώοι ενενήντα έξι αλλοδαποί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ