today-is-a-good-day
13.9 C
Athens

Οι πανηγυρισμοί της Μπάγερν μετά τον θρίαμβο

Έναν ιδιαίτερο τρόπο επέλεξε ο 25χρονος αμυντικός της Μπάγερν, Τζόσουα Κίμιχ, για να γιορτάσει τον θρίαμβο της ομάδας του στο Champions League επί της Παρί ΣΖ, στον χθεσινό τελικό της Λισαβόνας.

Περισσότερο από 90 λεπτά μετά το τελευταίο σφύριγμα στο Estadio da Luz, ο Κίμιχ κάθισε μέσα στον κύκλο της μεσαίας γραμμής, μπροστά από 65.000 κενές θέσεις, χτυπώντας ένα τύμπανο.

Εκεί στη μέση του γηπέδου ενώθηκε με τους συμπαίκτες του Σέρζε Γκνάμπρι και Νταβίντ Αλάμπα, γιορτάζοντας για μία σεζόν που και στο Champions League είχε σταματήσει, όπως και πολλές πτυχές της ζωής, τον Μάρτιο από την πανδημία του κορονοϊού, αλλά ολοκληρώθηκε στην πορτογαλική πρωτεύουσα, αν και σε εξαιρετικά ασυνήθιστες συνθήκες.

Επτά παιχνίδια σε 11 ημέρες παίχτηκαν σε δύο γήπεδα στη Λισαβόνα, με αποκορύφωμα τον χθεσινό τελικό της Κυριακής, χωρίς την παρουσία φιλάθλων και με λίγους παράγοντες των ομάδων, άντρες ασφάλειας, ιατρικό προσωπικό και μέσα ενημέρωσης.

Οι παίκτες ήταν σε ξενοδοχεία και εγκαταστάσεις προπόνησης, απομονωμένοι από τον εξωτερικό κόσμο, ενώ η UEFA πραγματοποίησε τακτικές εξετάσεις καθ ‘όλη τη διάρκεια του τουρνουά. Μαζί με το Europa League, το UEFA Youth League και το Women’s Champions League, έχουν διεξαχθεί περισσότερες από 12.000 εξετάσεις.

Η προσωπική πρόσκληση του πρωθυπουργού της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα δεν μπορούσε να πείσει περισσότερους από λίγους φιλάθλους να ταξιδέψουν στη Λισαβόνα για παιχνίδια που δεν μπορούσαν να παρευρεθούν.

Πάντως μερικοί φίλαθλοι οπαδοί από τη Γαλλία, περίμεναν στο ξενοδοχείο της Παρί ΣΖ για να προσπαθήσουν να υποστηρίξουν τους παίκτες όταν το λεωφορείο της ομάδας επέστρεψε μετά από τον τελικό.

Ακόμα και εν μέσω των εορτασμών της ομάδας του, ο προπονητής της Μπάγερν Χάνσι Φλικ αναγνώρισε αυτό που απουσίασε στην αξέχαστη έκτη νίκη στο κορυφαίο Κύπελλο Ευρώπης.
«Αυτό που λείπει είναι οι φίλαθλοι. Ίσως το μέλλον θα φέρει ξανά παιχνίδια με τους οπαδούς  αυτό το άθλημα ή ένα γήπεδο σαν αυτό εδώ, αξίζει απλά αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ