today-is-a-good-day
13.9 C
Athens

Ν.Χριστοδουλίδης: Προς την λανθασμένη κατεύθυνση η ανανέωση της τουρκικής NAVTEX

«Σίγουρα δεν είναι μια θετική εξέλιξη. Και είναι μια εξέλιξη που αν θέλετε δείχνει και προθέσεις», επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφερόμενος στην ανανέωση της τουρκικής NAVTEX έως τις 27 Αυγούστου, σε δηλώσεις του στο υπουργείο Εξωτερικών, ύστερα από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο για να προσθέσει:

«Αλλά σίγουρα, και αυτή είναι και η πρώτη αντίδραση από πλευράς εταίρων μας στην ΕΕ με τους οποίους είμαστε με επαφή, η χθεσινή ανανέωση της NAVTEX από πλευράς Τουρκίας είναι προς την λανθασμένη κατεύθυνση», προσέθεσε.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε επίσης ότι σήμερα το πρωί είχε μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια με αφορμή τη χθεσινή εξέλιξη, αλλά και ενόψει της αυριανής επίσκεψης του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Επισήμανε, τέλος, ότι οι ευρωτουρκικές σχέσεις και το πώς η συμπεριφορά της Τουρκίας επηρεάζει το πλήρες φάσμα των ευρωτουρκικών σχέσεων θα τεθούν και στο άτυπο συμβούλιο των ΥΠΕΞ αυτήν την εβδομάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ