today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Ν.Κορέα: 397 κρούσματα σε 24 ώρες

Οι αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψαν 397 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊός, τον υψηλότερο αριθμό από τις αρχές Μαρτίου, καθώς οι εστίες συνεχίζουν να πολλαπλασιάζονται με την αρχική να εντοπίζεται σε εκκλησία στη Σεούλ και συγκεντρώσεις στις οποίες πήρε μέρος το πολιτικά συντηρητικό ποίμνιό της.

Τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC) επιβεβαιώνουν πάνω από 300 κρούσματα τα τελευταία τρία συναπτά εικοσιτετράωρα και τριψήφιο αριθμό νέων μολύνσεων επί μία εβδομάδα και πλέον. Ενημέρωσαν ότι το σύνολο των κρουσμάτων ανέρχεται ως εδώ σε 17.399. Δεν κατέγραψαν ωστόσο νέο θάνατο εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού να παραμένει ως αυτό το στάδιο στους 309 νεκρούς. Ο δείκτης θνητότητας ανέρχεται σε 1,78%.

Από σήμερα, η κυβέρνηση επιβάλλει μέτρα κοινωνικής απόστασης, απαγορεύει τη λειτουργίες εκκλησιών με φυσική παρουσία πιστών, κλείνει νυχτερινά κλαμπ, καφετέριες και άλλα καταστήματα πέραν της Σεούλ.

Οι υγειονομικές αρχές προειδοποιούν ότι ενδέχεται να επιβληθούν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα, με κλείσιμο των σχολείων και ολόκληρων τομέων οικονομικής δραστηριότητας, εάν η εξάπλωση δεν αποκλιμακωθεί σύντομα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ