today-is-a-good-day
20.2 C
Athens

Mπ.Ομπάμα: Διεφθαρμένος ο Τραμπ – Καταχράστηκε την εξουσία του

O «αγώνας» για την προεδρία των HΠΑ τον επερχόμενο Νοέμβριο έχει ξεκινήσει, με Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς να μάχονται για το ποιος θα επικρατήσει.

Στο Συνέδριο των Δημοκρατικών μίλησε, την Πέμπτη, ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα για το πόσο σημαντικό είναι να μην επανεκλεγεί ο Ντόναλντ Τραμπ και δήλωσε για ακόμα μια φορά την στήριξή του στον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος υπήρξε αντιπρόεδρος κατά την θητεία του.

«Η κυβέρνηση αυτή έχει δείξει ότι θα διαλύσει τη δημοκρατία μας, αν αυτό χρειάζεται για να νικήσει… Επί σχεδόν τέσσερα χρόνια δεν έχει δείξει κανένα ενδιαφέρον να εργαστεί (…), κανένα ενδιαφέρον να αντιμετωπίσει την προεδρία ως κάτι άλλο εκτός από ένα ριάλιτι σόου το οποίο μπορεί να εκμεταλλευθεί για να κερδίσει την προσοχή που επιθυμεί» δήλωσε.

Ο Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε τον νυν πρόεδρο «τεμπέλη, επικίνδυνο και διεφθαρμένο», ενώ αναφέρθηκε και στα γεγονότα που εκτυλίχτηκαν έξω από τον Λευκό Οίκο όταν ειρηνικοί διαδηλωτές βρέθηκαν εκεί για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και εκείνος δεν δίστασε να τους πετάξει δακρυγόνα.

«Ήλπιζα για το καλό της χώρας μας ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα επεδείκνυε έστω και λίγο ενδιαφέρον να λάβει στα σοβαρά τον ρόλο του. Αλλά δεν το έκανε ποτέ» είπε και τον κατηγόρησε πως καταχράστηκε την εξουσία του, βοηθώντας τον εαυτό του και τους φίλους του.

Μιλώντας για τον Τζο Μπάιντεν o Ομπάμα δήλωσε «Επί οκτώ χρόνια ο Τζο ήταν ο τελευταίος που έφευγε από το δωμάτιο όταν έπρεπε να λάβω μια μεγάλη απόφαση. Με έκανε καλύτερο πρόεδρο και έχει τον χαρακτήρα και την απαιτούμενη εμπειρία για να μας κάνει μια καλύτερη χώρα».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ