today-is-a-good-day
13.8 C
Athens

Ανησυχία Μακρόν – Μέρκελ για τον Ναβάλνι: Να γίνει έρευνα

Ανήσυχοι για την υγεία της ηγετικής μορφής της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι μετά τη δηλητηρίαση του εμφανίστηκαν ο Εμανουέλ Μακρόν και η Άνγκελα Μέρκελ, ανακοινώνοντας ότι Γαλλία και Γερμανία είναι έτοιμες να βοηθήσουν τον ίδιο και τους οικείους του, ακόμη και με την παροχή ασύλου.

«Η κατάσταση του (ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης) Αλεξέι Ναβάλνι είναι ανησυχητική… Eίμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι και θλιμμένοι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Γαλλίας μετά τη συνάντησή του με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ την Πέμπτη.

«Το συζητήσαμε με την καγκελάριο. Είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε σε αυτόν και στους συγγενείς του κάθε απαραίτητη βοήθεια όσον αφορά την υγεία, το άσυλο και την προστασία. Αυτό πρέπει να καταστεί απολύτως σαφές» σημείωσε ο Μακρόν.

Η Α. Μέρκελ, που εμφανίστηκε με τον Μακρόν κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου στη νότια Γαλλία, δήλωσε «ελπίζω να αναρρώσει γρήγορα, και αν μάς ζητηθεί, θα του παράσχουμε ιατρική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων των γερμανικών νοσοκομείων».

«Αυτό που είναι ιδιαίτερα σημαντικό είναι οι συνθήκες πίσω από αυτό (τη δηλητηρίαση) να ξεκαθαριστούν πολύ γρήγορα», πρόσθεσε η Μέρκελ. «Επιμένουμε σε αυτό, γιατί αυτά που έχουμε ακούσει μέχρι στιγμής είναι πολύ αρνητικά. Πρέπει (η έρευνα) να γίνει με πολλή διαφάνεια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ