today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Ρωσία: Σε κρίσιμη κατάσταση ο ηγέτης της αντιπολίτευσης – Υποψίες πως τον δηλητηρίασαν

Ο Αλεξέι Ναβάλνι, ηγετική μορφή της αντιπολίτευσης και σφοδρός επικριτής του Βλαντίμιρ Πούτιν, νοσηλεύεται σε ΜΕΘ με υποψία δηλητηρίασης, έχοντας χάσει της αισθήσεις του ανακοίνωσε η εκπρόσωπός του.

Ο Ναβάλνι αρρώστησε κατά τη διάρκεια μιας πτήσης και το αεροπλάνο έκανε επείγουσα προσγείωση στο Ομσκ, δήλωσε η Κίρα Γιάρμις στο Twitter.

Ανέφερε επίσης ότι οι συνεργάτες του υποψιάζονται ότι ο Ναβάλνι δηλητηριάστηκε από κάτι που αναμίχθηκε στο τσάι του.

Ο Ρώσος δικηγόρος και πολιτικός ακτιβιστής τον Ιούνιο περιέγραψε το ρωσικό δημοψήφισμα για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις ως «πραξικόπημα» και «παραβίαση του συντάγματος». Οι μεταρρυθμίσεις επιτρέπουν στον κ. Πούτιν να παραμείνει πρόεδρος για δύο ακόμη θητείες.

«Σήμερα το πρωί ο Ναβάλι επέστρεφε στη Μόσχα από το Τομσκ», ανέφερε η κυρία Γιάρμις. «Κατά τη διάρκεια της πτήσης, ένιωσε άρρωστος. Το αεροπλάνο έκανε επείγουσα προσγείωση στο Ομσκ. Ο Αλεξέι έχει τοξική δηλητηρίαση. Αυτή τη στιγμή πηγαίνουμε στο νοσοκομείο».

«Υποψιαζόμαστε ότι ο Αλεξέι δηλητηριάστηκε από κάτι που αναμίχθηκε στο τσάι του. Ήταν το μόνο πράγμα που έπινε από το πρωί. Οι γιατροί λένε ότι ο τοξικός παράγοντας απορροφήθηκε γρηγορότερα μέσω του ζεστού υγρού. Αυτή τη στιγμή ο Αλεξέι είναι αναίσθητος» συμπλήρωσε. Στη συνέχεια Γιάρμις  είπε ότι ο Ναβάλνι εισήχθη σε ΜΕΘ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ