today-is-a-good-day
19.4 C
Athens

Οι προτάσεις της Ελληνικής Λύσης για το άνοιγμα των σχολείων

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων ασκεί με ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση, ενώ καταθέτει σειρά προτάσεων.

«”Παίζουν” με τις ζωές των παιδιών μας, όπως έπαιξαν με την αφροσύνη τους στο θέμα του τουρισμού. Εάν εφαρμοστούν τα μέτρα που προτείνονται, τότε τα σχολεία θα μετατραπούν σε υγειονομικές βόμβες», αναφέρει η Ελληνική Λύση ενώ καταθέτει σειρά προτάσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Συγκεκριμένα προτείνει ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη να μην υπερβαίνει τους 10-12 «στη χειρότερη περίπτωση», σημειώνοντας χαρακτηριστικά «εάν είναι να ανοίξουν τα σχολεία με 25 μαθητές ανά τάξη, καλύτερα να μην ανοίξουν», και επίσης οι μάσκες για τους μαθητές να παρέχονται δωρεάν.

«Ο ΕΟΔΥ οφείλει να επιδείξει υπευθυνότητα και να παρέχει την απαιτούμενη στήριξη, τον έλεγχο και την επιστασία σε κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα! Κάθε ολιγωρία απόκρισης και ελέγχου θα αποδειχθεί ολέθρια» σημειώνει η Ελληνική Λύση και καταλήγει:

«Η επίκληση της “ατομικής ευθύνης” όταν αφορά ανήλικα παιδιά, συνιστά φαρισαϊσμό. Η ευθύνη για το άνοιγμα και την λειτουργία των σχολείων αλλά κυρίως για την ασφάλεια των παιδιών μας, επαφίεται αποκλειστικά στις αρμόδιες αρχές και τους πολιτικούς προϊσταμένους που καθίστανται εφεξής υπόλογοι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ