today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Μπορέλ: Υποψίες ότι δηλητηριάστηκε ο αντιπολιτευόμενος Ρώσος πολιτικός Ναβάλνι

Ο εκπρόσωπος για την εξωτερική πολιτική και την πολιτική της ασφάλειας της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ εξέφρασε σήμερα ανησυχία σχετικά με τις υποψίες ότι ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος πολιτικός Αλεξέι Ναβάλνι δηλητηριάστηκε.

“Ανησύχησα όταν πληροφορήθηκα για την υποψία ότι δηλητηριάστηκε ο Αλεξέι Ναβάλνι @navalny”, αναφέρει ο Μπορέλ σε μήνυμά του στο Twitter.

“Αν επιβεβαιωθεί, αυτοί που ευθύνονται θα πρέπει να λογοδοτήσουν. Του εύχομαι ταχεία και πλήρη ανάρρωση”, πρόσθεσε ο Μπορέλ.

Οι γιατροί κάνουν τα πάντα “για να σώσουν τη ζωή” του

Οι γιατροί, που έχουν αναλάβει τον Ρώσο αντιπολιτευόμενο Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος βρίσκεται στην εντατική νοσοκομείου της Σιβηρίας, κάνουν τα πάντα “για να σώσουν τη ζωή” του, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο υποδιευθυντής του νοσηλευτικού αυτού ιδρύματος.

“Οι γιατροί κάνουν τα πάντα, αγωνίζονται πραγματικά για να σώσουν τη ζωή του”, σημείωσε ο Ανατόλι Καλινιτσένκο, ο οποίος είναι υποδιευθυντής του νοσοκομείου του Ομσκ στη Σιβηρία, στο οποίο εισήχθη ο Ναβάλνι.

Ο 44χρονος επικριτής του Κρεμλίνου διακομίσθηκε στο νοσοκομείο έπειτα από αδιαθεσία που αισθάνθηκε ξαφνικά ενώ βρισκόταν στο αεροπλάνο, ενώ το περιβάλλον του καταγγέλλει ότι τον δηλητηρίασαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ