today-is-a-good-day
24.2 C
Athens

ΜέΡΑ25: Καταδικάζει την εμπλοκή ξένων δυνάμεων στη Λευκορωσία

Την αντίθεσή του στην ανάμειξη ξένων δυνάμεων, κυρίως των ΗΠΑ και της ΕΕ, στα πολιτικά πράγματα της Λευκορωσίας εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το χάος που έχει επικρατήσει στη Λευκορωσία μετά τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές έχει με σαφήνεια τα χαρακτηριστικά μιας «πορτοκαλί επανάστασης» κατά το πρότυπο της Ουκρανίας. Προσθέτει ότι επιδιώκεται, τόσο από τις ΗΠΑ όσο και με τις κυρώσεις της ΕΕ, η ποδηγέτηση και τροχοδρόμηση της Λευκορωσίας προς μια σκληρά δυτικοκεντρική και ΝΑΤΟϊκή κατεύθυνση, ερήμην της (προς ανίχνευση) βούλησης του λαού της Λευκορωσίας. Το ΜέΡΑ25 στέκεται αυτονόητα απέναντι σε αυτή τη μεθόδευση, αναφέρει η ανακοίνωση που υπογραμμίζει ταυτόχρονα ότι δεν υποτιμά ούτε τις επιδιώξεις της Ρωσίας ούτε τα βίαια, σκανδαλωδώς αντιδημοκρατικά μέσα που χρησιμοποιεί ο προσφάτως εκλεγμένος με σημαντική πλειοψηφία, αλλά και σοβαρές καταγγελίες νοθείας που τη θέτουν υπό αμφισβήτηση, de facto ισόβιος πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Ακόμη, στην ανακοίνωση επισημαίνει ότι η Προοδευτική Διεθνής, και μαζί με αυτήν το ΜέΡΑ25, «καλεί σε αυτο-οργάνωση του λαού και της εργατικής τάξης πέρα από το ψευδές δίπολο, σε αλληλεγγύη και σε έμπρακτη έκφραση της βούλησής του. Ενωμένος, οργανωμένος και αλληλέγγυος, ο λαός της Λευκορωσίας μπορεί να νικήσει την αστυνομική βία στους δρόμους και να επιβάλει τη δημοκρατική βούλησή του, σχεδιάζοντας το μέλλον του, ερήμην των στοχεύσεων των νέων “Μεγάλων Δυνάμεων”».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ