today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Μήνυμα 112: Τι πρέπει να κάνουν όσοι δεν λαμβάνουν ειδοποιήσεις

Μήνυμα μέσω του 112, προς όσους επιστρέφουν από τις διακοπές τους, έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας πριν από μερικές ημέρες, με σκοπό να τους προειδοποιήσει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

«Κατά την επιστροφή σας από τις διακοπές δείξτε ιδιαίτερη προσοχή. Ο κίνδυνος διασποράς COVID-19 είναι αυξημένος. Μην έρχεστε σε επαφή με ευάλωτες ομάδες και ακολουθείτε τα μέτρα προστασίας» έγραφε το μήνυμα.

Ωστόσο, πολλοί ήταν αυτοί που δεν έλαβαν ποτέ το συγκεκριμένο μήνυμα προειδοποίησης απότο 112 και μάλιστα για το ζήτημα ρωτήθηκε και ο Νίκος Χαρδαλιάς στη χθεσινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Η εν λόγω ειδοποίηση ελήφθη κατά κύριο λόγο από όσους έχουν smartphones, τα οποία διαθέτουν το απαραίτητο λογισμικό με την μέθοδο CBS, δηλαδή μέσω κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Για όσους διαθέτουν «έξυπνα κινητά» και δεν έλαβαν το μήνυμα, θα πρέπει να κατεβάσουν ένα πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για τους κατόχους smart phone, εάν δεν λαμβάνουν τις ειδοποιήσεις, πρέπει να κάνουν κάποιες ρυθμίσεις, πατώντας την ένδειξη που αναφέρει «ορισμένες ρυθμίσεις», η οποία τους βγάζει στην επόμενη σελίδα, όπου υπάρχουν όλοι οι τύποι των κινητών και τους καθοδηγεί λεπτομερώς.

Όσοι δεν διαθέτουν τέτοια κινητά τηλέφωνα, πρέπει να κάνουν εγγραφή στην πλατφόρμα του 112, ώστε να λαμβάνουν τις ειδοποιήσεις με SMS ή με φωνητικά μηνύματα σε κινητά και σταθερά. Πηγαίνουν στην ένδειξη «εγγραφή» της πλατφόρμας και συμπληρώνουν τα στοιχεία και τον τρόπο που επιθυμούν να λαμβάνουν τις ειδοποιήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ