today-is-a-good-day
20.1 C
Athens

Νέα πρόκληση Τσελίκ: Το παιχνίδι που παίζει η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε τραγωδία

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου ως «πειρατική».

«Η Ελλάδα κυνηγάει ένα λάθος παιχνίδι. Προειδοποιούμε την Ελλάδα. Το παιχνίδι που παίζει μπορεί να μετατραπεί σε τραγωδία. Δεν θα επιτρέψουμε να παίζετε ελληνικό θέατρο μέσω της διπλωματίας. Θέτουν ενώπιόν μας μία νέα συνθήκη των Σεβρών», ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ, μετά τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του AKP.

«Η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου δεν αποτελεί μία τέτοια δομή που να μπορεί να εκπροσωπεί τους Τουρκοκύπριους με οποιονδήποτε τρόπο. Επομένως, αυτή η συμφωνία είναι μια πειρατική συμφωνία. Δεν έχει καμία ισχύ», είπε, ενώ συνέχισε να προειδοποιεί Ελληνοκύπριους και Έλληνες ότι κάνουν λάθος αν νομίζουν ότι θα δημιουργήσουν μια de facto κατάσταση χωρίς να έχουν πρώτα συμφωνήσει με την Τουρκία και την «ΤΔΒΚ».

Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ επανάφερε για άλλη μια φορά το «επιχείρημα» ότι η Ελλάδα δεν θα φυλακίσει την Τουρκία στον κόλπο της Αττάλειας και ότι το Καστελόριζο δεν έχει κυριαρχικά δικαιώματα.

Τέλος, ο κ. Τσελίκ συνέστησε μάλιστα σε Ελλάδα και Κύπρο να αφήσουν την εχθρική στάση κατά της Τουρκίας, αν θέλουν να επικρατήσει η σταθερότητα και να επέλθει η ευημερία στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ