today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Κινείται ξανά προς την ελληνική υφαλοκρηπίδα το Oruc Reis

Προς την ελληνική υφαλοκρηπίδα κινείται ξανά, σύμφωνα με το marine traffic, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις, καθώς από χθες το απόγευμα, οπότε κι εξήλθε, βρίσκεται μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, τις πρώτες πρωινές ώρες έστριψε και κατευθύνεται δυτικά, ενώ θα χρειαστεί περίπου 6-7 ώρες μέχρι να ξαναφτάσει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Σημειώνεται ότι το Ορούτς Ρέιτς εξακολουθεί να βρίσκεται στα όρια της παράνομης NAVTEX, με ποντισμένα στα καλώδια του και συνοδεύεται από μικρό τουρκικό στολίσκο.

Υπενθυμίζεται πως χτες μετά τις 19:00 χτες, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος εξήλθε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, και κινήθηκε εντός της κυπριακής ΑΟΖ, με κατεύθυνση την Αττάλεια.

Παρά το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή είχε γίνει γνωστό πως έχει ρίξει καλώδια στη θάλασσα, σύμφωνα με όσα λένε αναλυτές, δεν ήταν δυνατό να πραγματοποιήσει έρευνες, λόγω του θορύβου που δημιουργείται από την ταυτόχρονη λειτουργία των μηχανών τόσο από τα ελληνικά όσο και από τα τουρκικά πολεμικά πλοία που βρίσκονται στην περιοχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ