Προκαλεί ο τουρκικός Τύπος για το Oruc Reis: Δεν μπορούν να μας φυλακίσουν στις θάλασσες μας

67
EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με προκλητικό ύφος σχολιάζει ο τουρκικός Τύπος την έξοδο του Oruc Reis στο Αιγαίο για έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

«Δεν μπορούν να μας φυλακίσουν στις θάλασσες μας» αναφέρει ο τίτλος της Sabah. H εφημερίδα εύχεται «καλή τύχη» στο Ορούτς Ρέις, λέγοντας ότι προκάλεσε πανικό στους Έλληνες και στους Ελληνοκύπριους».

Η Cumhuriyet έχει τίτλο «Η επίθεση της Ανατολικής Μεσογείου», ενώ το δημοσίευμά της κάνει λόγο για ιστορικής σημασίας βήμα στην 100η επέτειο της συνθήκης των Σεβρών. «Το Ορούτς Ρέις στο μέτωπο, η Ελλάδα σε πανικό.

Η Hurriyet γράφει «Ξύπνησαν με το Ορούτς Ρέις». Όπως αναφέρεται στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας, «η Ελλάδα η οποία αδιαφόρησε για τις κινήσεις καλής θέλησης της Τουρκίας και συμφώνησε με την Αίγυπτο, τώρα πανικοβλήθηκε όταν ξαφνικά είδε το Ορούτς Ρέις στα ανοιχτά της Κύπρου. Η Μέρκελ είχε ζητήσει να σταματήσουν οι έρευνες ως ένδειξη καλής θέλησης και η Τουρκία είχε σταματήσει. Όμως η Ελλάδα και η Αίγυπτος ξεχείλισαν το ποτήρι και η Άγκυρα πάτησε το κουμπί».

Τέλος η Yeni Safak γράφει «Προκάλεσε πανικό η εξάμηνη πορεία του Ορούτς Ρέις». «Δεν υποχωρούμε στην Ανατολική Μεσόγειο. Το Ορούτς Ρέις ξεκίνησε πορεία 6 μηνών. Το Ορούτς Ρέις θα πάει νότια του Καστελόριζου, της Ρόδου, νότια της Κρήτης και ο τελικός του στόχος θα είναι τα σύνορα του μνημονίου Τουρκίας Λιβύης», αναφέρει το δημοσίευμα.