today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

X.Γώγος: Πρέπει να ληφθούν κι άλλα μέτρα πριν τον Δεκαπενταύγουστο

Πρέπει να ληφθούν και άλλα μέτρα για τον κορωνοϊό πριν τον Δεκαπενταύγουστο τόνισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα είναι απαραίτητα αυτή την στιγμή και ακολουθούνται μετά από πολλά, τοπικά lockdown, ώστε να προχωρήσουμε με “αυτά τα ηπιότερα μέτρα σε σχέση με τα οριζόντια μέτρα που είναι στο τραπέζι και μπορεί να ακολουθήσουν”.

Eνα μέτρο που συζητείται -όπως ο ίδιος ανέφερε- είναι ο περαιτέρω περιορισμός του αριθμού των ανθρώπων που συγκεντρώνεται σε μια περιοχή, ενώ ανάλογα την πορεία της επιδημία υπάρχουν και άλλα μέτρα που φτάνουν σε πιο επώδυνες καταστάσεις.

Όπως επεσήμενε ο Καθηγητής, οι νοσηλευόμενοι είναι πάνω από 100 σε όλες τις μονάδες της χώρας. Επομένως υπάρχει μια έξαρση της νόσου σαφέστατη και με δυναμική επικίνδυνη και πρέπει να προτρέχουμε και όχι να ακολουθούμε τον ιό.

Επίσης, τόνισε ότι μπήκε η έννοια της υποχρεωτικοτητος σε πολλά από τα μέτρα και προστέθηκαν και άλλα, διότι δεν τηρήθηκαν όπως θα έπρεπε και δεν υπήρξε συμμόρφωση  που χρειάστηκε.

Τέλος, υπογράμμισε πως ζητούμενο αυτή την στιγμή είναι η εφαρμογή των μέτρων, καθώς και η ετοιμότητα του μηχανισμού να πάει στο plan B.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ