today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Τ.Ερντογάν: Ανύπαρκτη η συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου. Ξεκινάμε γεωτρήσεις

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε σήμερα την επανάληψη των τουρκικών ερευνών για εντοπισμό υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο, την επομένη της υπογραφής της συμφωνίας οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αίγυπτο στο Κάιρο.

Ο κ. Ερντογάν χαρακτήρισε ως ανύπαρκτη τη συμφωνία για ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, επισημαίνοντας πως η Αγκυρα θα συνεχίσει «αποφασιστικά» τη συμφωνία της με τη Λιβύη.

Μετά την επίσκεψή του στην Αγία Σοφία, σήμερα, ο Ερντογάν, συνομιλώντας με δημοσιογράφους, είπε -επίσης- ότι η Ανγκελα Μέρκελ του είχε ζητήσει για 3 με 4 εβδομάδες να παγώσουν τις έρευνες.

“Εγώ της είπα ότι δεν τους εμπιστεύομαι (σ.σ. υπονοώντας την Ελλάδα) αλλά αν το ζητάς εσύ θα το κάνω. Εμείς θα συνεχίσουμε τις έρευνες και τις γεωτρήσεις”, είπε.

«Επαναλάβαμε τις δραστηριότητες γεώτρησης και προς τον σκοπό αυτόν έχουμε στείλει εκ νέου το (πλοίο σεισμικών ερευνών) Barbaros Hayrettin σε αποστολή», δήλωσε ο Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

“Δεν υπάρχει λόγος συζήτησης μ’ αυτούς που δεν έχουν δικαιώματα, ιδιαίτερα σε θαλάσσιες ζώνες. Συνεχίζουμε αποφασιστικά τη συμφωνία μας με τη Λιβύη” κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ