today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τον μετανάστη που έβγαλαν από το τραίνο: Δεν είχε εισιτήριο

Κανένας επιβάτης δεν κατέβηκε από το τρένο επειδή είχε νοσήσει με κορωνοϊό τον Μάιο, αλλά γιατί δεν είχε εισιτήριο, δήλωσε κατηγορηματικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθηγητής Φίλιππος Τσαλίδης, αναφερόμενος στο περιστατικό με τον μετανάστη που συνέβη την Τρίτη στο Λιανοκλάδι.

Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τσαλίδης «σε αμαξοστοιχία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ επέβαινε επιβάτης που είχε στην κατοχή του εισιτήριο για να μεταβεί έως τη Λειβαδιά, ενώ τελικός του προορισμός ήταν η Καρδίτσα. Στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε μετά τη Λειβαδιά, οι ελεγκτές πρότειναν στον επιβάτη να εκδώσει νέο εισιτήριο για τη διαδρομή μέχρι την Καρδίτσα. Ωστόσο, ο ίδιος αρνήθηκε με την αιτιολογία ότι δεν είχε τη δυνατότητα να το καλύψει οικονομικά.

Ο επιβάτης μετακινήθηκε, υπό την επιτήρηση του Προϊσταμένου της Αμαξοστοιχίας, προκειμένου να αποβιβαστεί στον επόμενο σταθμό, στο Λιανοκλάδι. Στις περιπτώσεις που επιβάτης αρνείται την έκδοση εισιτηρίου, τότε ζητείται η παρέμβαση της Αστυνομίας, όπερ και εγένετο».

«Ο μόνος λόγος που ζητήθηκε η παρέμβαση της Αστυνομίας ήταν το εισιτήριο και τίποτε άλλο» συμπλήρωσε ο κ. Τσαλίδης εκφράζοντας την έκπληξή του, όπως ανέφερε, για «την διαστρέβλωση της πραγματικότητας που επιχειρούν ορισμένοι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ