today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Ανασκευάζει ο Τραμπ για την επιστολική ψήφο μετά τα επικριτικά σχόλια

Μετά από εβδομάδες επικριτικών σχολίων για τους πιθανούς κινδύνους εκλογικής νοθείας της επιστολικής ψηφοφορίας, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παρότρυνε τους ψηφοφόρους σε τουλάχιστον μία ρεπουμπλικανική πολιτεία, τη Φλόριντα, να ψηφίσουν με κάθε τρόπο.

Μάλιστα, τους κάλεσε να εμπιστευτούν το σύστημα ψηφοφορίας της πολιτείας, καθώς, όπως ο ίδιος παρατήρησε, δεν υπάρχει διαφορά στη διεξαγωγή “επιστολικής ψηφοφορίας” με την ψηφοφορία δια της φυσικής παρουσίας.

Ο Τραμπ, που βρίσκεται στις δημοσκοπήσεις πίσω από τον υποψήφιο για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, έχει αρκετές φορές προειδοποιήσει τις προηγούμενες εβδομάδες, αλλά χωρίς αποδείξεις, ότι η επιστολική ψηφοφορία μπορεί να έχει ως συνέπεια τη διάπραξη εκλογικής νοθείας σε μεγάλη κλίμακα.

Η ψηφοφορία μέσω επιστολών έχει κερδίσει υποστήριξη στις ΗΠΑ ως τρόπος για τον περιορισμό της έκθεσης στο νέο κορονοϊό, παρά το γεγονός ότι τα συστήματα για την πραγματοποίησή της θα είναι διαφορετικά μεταξύ των αμερικανικών πολιτειών.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων η διεξαγωγή της επιστολικής ψηφοφορίας γίνεται μέσω του ταχυδρομείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ