ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πρωθυπουργός άφησε χωρίς αρμοδιότητες τον Αδ.Γεωργιάδη

213

Με κριτική στις επιλογές του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και αιχμές κατά του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδη, σχολίασε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Αναλυτικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρωθυπουργό πως δεν μπορεί να κάνει ανασχηματισμό. Παράλληλα, του επιρρίπτει ευθύνες για κακοδιαχείριση τόσο στην υγειονομική κρίση, όσο και στην οικονομική ύφεση. Επίσης, τον κατηγορεί για νεοφιλελεύθερη ατζέντα και εξαπολύει επίθεση με αποδέκτη τον Άδωνι Γεωργιάδη, αναφέροντας πως αφέθηκε να παριστάνει τον υπουργό.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Ούτε ανασχηματισμό στην κυβέρνησή του δεν μπορεί να κάνει ο κ. Μητσοτάκης – Σαφής η επιλογή για σκληρά νεοφιλελεύθερη ατζέντα

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την υγειονομική και την οικονομική κρίση. Σήμερα καταλάβαμε ότι δεν μπορεί ούτε ανασχηματισμό στη κυβέρνησή του να κάνει.

Μετά από τρεις προαναγγελίες ανασχηματισμών, που εντέλει ματαιώθηκαν, σήμερα αποφάσισε απλά να βάλει τρεις νέους αναπληρωτές υπουργούς και να αφαιρέσει κάθε χαρτοφυλάκιο από τον κ. Γεωργιάδη. Αφού δεν μπορεί να τον διώξει, τουλάχιστον μπόρεσε να του πάρει τις αρμοδιότητες, αφήνοντάς τον να παριστάνει τον υπουργό.

Κατά τα αλλά επιβράβευσε τόσο τον κ. Πέτσα και τη λίστα του, τον κ. Θεοχάρη που τα έκανε θάλασσα στον τουρισμό, αλλά και τον κ. Βρούτση του σκανδάλου της ψευτοκατάρτισης. Επιβεβαιώνοντας την εκτίμησή μας, ότι για όλα αυτά η βασική ευθύνη είναι αποκλειστικά του ίδιου του κ. Μητσοτάκη.

Η πολιτική κατεύθυνση, ωστόσο, που σηματοδοτεί, τόσο η αναβάθμιση του Θ. Σκυλακάκη όσο και η είσοδος του Π. Τσακλόγλου, προσώπων δηλαδή που ποτέ δεν έκρυψαν την εμμονή τους στην νεοφιλελεύθερη ατζέντα, δείχνουν τη στόχευση του κ. Μητσοτάκη για το άμεσο μέλλον.

Η ελληνική κοινωνία δεν έχει να περιμένει τίποτα θετικό από αυτήν την κυβέρνηση. Μόνο νέα αδιέξοδα για την οικονομία, υψηλή ανεργία, λουκέτα και μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, γιατί αυτό είναι το δόγμα νέων και παλιών κυβερνητικών στελεχών.