today-is-a-good-day
19.3 C
Athens

Ενημέρωση Γρ.Δημητριάδη για το σημαντικό έργο του Ερυθρού Σταυρού

Για το έργο και την πολύπλευρη δραστηριότητα του μεγαλύτερου εθελοντικού ανθρωπιστικού οργανισμού της χώρας, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ενημέρωσε τον Διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, ο Πρόεδρος του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Δρ. Αντώνης Αυγερινός.

O κ. Αυγερινός κατά τη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού συζήτησε για τη συνεργασία του Οργανισμού με φορείς της πολιτείας, μέσω Μνημονίων Συνεργασίας, συμβάλλοντας με τον πιο ενεργό τρόπο στην προάσπιση της υγείας των πολιτών. Απόρροια των υγειονομικών εξελίξεων, λόγω της πανδημίας του COVID-19 αλλά και του δύσκολου έργου της Πολιτικής Προστασίας και κατά τους θερινούς μήνες, αποφασίστηκε η ενίσχυση της συνεργασίας με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και πιο συγκεκριμένα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Για τον σκοπό αυτό δρομολογήθηκε ήδη συνάντηση του κ. Αυγερινού με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Σημειώνεται ότι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός προσφέρει ήδη τις καλές του υπηρεσίες σε πολλούς τομείς: από τη συνδρομή σε αθλητικά γεγονότα έως τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας στο πλαίσιο λήψης μέτρων ενάντια στην πανδημία αλλά και με τη δημιουργία τηλεφωνικής γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης βρίσκεται δίπλα στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τους εξωτερικούς φρουρούς των καταστημάτων. Επιπλέον, παρέχει εκπαίδευση Α’ Βοηθειών και Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης σε κρατούμενους και σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Στο δύσκολο πρόβλημα του Μεταναστευτικού, ο ανθρωπιστικός οργανισμός είναι δίπλα στις ευάλωτες ομάδες προσφέροντας, μάλιστα, προσωπικό και υλικοτεχνικά μέσα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ασυνόδευτων ανηλίκων ενώ μέσω Μνημονίου συνεργασίας με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού παρέχει ιατροφαρμακευτικά αναλώσιμα στους δέκα μεγαλύτερους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας.

Ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού εξέφρασε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του Πρωθυπουργικού Γραφείου για την υγειονομική κάλυψη της νήσου Μεγίστης τους θερινούς μήνες συμπληρώνοντας πως ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός μπορεί να προσβλέπει στην πλήρη στήριξη των προσπαθειών του.

Οι κ.κ. Δημητριάδης και Αυγερινός συζήτησαν για νέους προτεινόμενους κοινούς τρόπους δράσης αλλά και για το πώς μπορεί να επιτευχθεί η ενίσχυση με νέους εθελοντές μετά και τη σύσταση του Ενιαίου Τομέα Εθελοντισμού του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου να επισημαίνει ότι θα στηριχθεί κάθε προσπάθεια ενδυνάμωσης του εθελοντικού ρεύματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ