today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Ν. Χαρδαλιάς: Μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους όταν δεν τηρούνται αποστάσεις

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου στη χώρα μας είναι 78, εκ των οποίων τα 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, όπως ανακοίνωσε στην ημερήσια ενημέρωσή του ο ΕΟΔΥ.  Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 4477 (ημερήσια μεταβολή +1.8%), εκ των οποίων 54.8% άνδρες.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, σε έκτακτη ενημέρωση, προανήγγειλε μια σειρά μέτρων, που είναι απαραίτητα μετά την αύξηση των κρουσάτων.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε:

Τον Αύγουστο είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των χώρων θρησκευτικής λατρείας.

Από αύριο έως 15 Αυγούστου απαγορεύονται οι επισκέψεις σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, αστέγων και νοσοκομεία, καθώς και των ιατρικών επισκεπτών στα νοσοκομεία.

Δεν επιτρέπεται η παραμονή στο νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα μόλυνσης, ενώ δεν επιτρέπεται η επίσκεψη των ιατρικών επισκεπτών στις νοσηλευτικές ομάδες.

Ρητή απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα με δυνατότητα μετατροπής χρήσεις σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα.

Παρατείνεται η απαγόρευση πανηγυριών και άλλων εκδηλώσεων σε ανοιχτούς χώρους έως 31 Αυγούστου.

Από 3/8 ως και 15/8: αυστηρά 100 άτομα σε κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμους, κηδείες και βαφτίσεις κλπ).

Επέκταση των περιορισμών κυκλοφορίας των διαμενόντων στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης και στις δομές κάθε είδους της χώρας.

Από 1/8 υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους όταν δεν είναι εφικτή η τήρηση αποστάσεων.

Τουρκία-Αλβανία-Σκόπια: Παρατείνεται ως 15/8 η αναστολή πτήσεων

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ