today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Το ΜέΡΑ25 στηρίζει τους Τούρκους δικηγόρους απεργούς πείνας

Τη βαθιά αλληλεγγύη του ΜέΡΑ25 σε Τούρκους δικηγόρους που πραγματοποιούν απεργία πείνας, εξέφρασε αντιπροσωπεία του κόμματος σε αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου Σύγχρονων Νομικών Τουρκίας (CHD) και του Νομικού Γραφείου του Λαού (ΗΗΒ) Gunay Dag και Naciye Demir. Την αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 αποτελούσαν η αντιπρόεδρος της Βουλής Σοφία Σακοράφα και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κλέων Γρηγοριάδης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση το ΜέΡΑ25, το κόμμα εκφράζει βαθιά αλληλεγγύη στους Τούρκους Δικηγόρους του Νομικού Γραφείου του Λαού, EbruTimtik και Aytaç Ünsal που πραγματοποιούν απεργία πείνας στις τουρκικές φυλακές διεκδικώντας μια δίκαιη δίκη και κινδυνεύουν να έχουν σύντομα την ίδια κατάληξη με τους μουσικούς του συγκροτήματος Grup Yorum, Helin Bölek, İbrahim Gökçek και Mustafa Koçak οι οποίοι αφέθηκαν να πεθάνουν -στην πραγματικότητα δολοφονήθηκαν- από το καθεστώς Ερντογάν και έπεσαν μάρτυρες στον αγώνα για το στοιχειώδες δικαίωμα να τραγουδούν ελεύθεροι.

Οι δικηγόροι Ebru Timtik και Aytaç Ünsal, των οποίων η υπόθεση εκκρεμεί στον τουρκικό Άρειο Πάγο, κατηγορήθηκαν ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης με μόνο «τεκμήριο» τη συμμετοχή τους στο Νομικό Γραφείο του Λαού. Εκτίουν πολυετείς ποινές κάθειρξης επειδή μετέτρεψαν το επάγγελμά τους σε λειτούργημα και στάθηκαν δίπλα στις αμέτρητες χιλιάδες διωκόμενους από το καθεστώς Ερντογάν. Οι ποινές τους τούς επιβλήθηκαν αυθαίρετα, χωρίς στοιχεία, με πλήρη παραβίαση των δικαιωμάτων τους ως κατηγορουμένων.

Το ΜέΡΑ25 καταγγέλλει ότι το καθεστώς Ερντογάν έχει εξαπολύσει ένα πρωτοφανές κύμα διώξεων σε βάρος όλων των πολιτικών του αντιπάλων, φυλακίζοντας αυθαίρετα ακόμα και επικεφαλής ή βουλευτές αριστερών κοινοβουλευτικών κομμάτων, την ίδια ώρα που, όπως τονίζει το κόμμα, έχει εμπλακεί σε επιθετικούς πολέμους και ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς σε βάρος των Κούρδων, γειτονικών του λαών, αλλά και στην Λιβύη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ