Θ.Καράογλου: Θα σταθούμε δίπλα στις περιοχές που αλλάζει το οικονομικό τους μοντέλο

«Η κυβέρνηση θα δείξει έντονο ενδιαφέρον για την Πτολεμαΐδα ώστε να υπάρξει ένα άλλο παραγωγικό μοντέλο, που θα προκύψει μέσα από διάλογο, την κοινωνική συναίνεση και υλοποιήσιμες προτάσεις» διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου από την Πτολεμαΐδα, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του σε πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας.

Μετά τη συνάντηση που πραγματοποίησε με τον δήμαρχο Εορδαίας, Παναγιώτη Πλακεντά, και με αφορμή την απολιγνιτοποίηση, ο υφυπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι η κυβέρνηση φροντίζει και δείχνει το έντονο ενδιαφέρον της με το Ταμείο για τη Δίκαιη Μετάβαση, με τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ), αλλά και με το Πρόγραμμα για την Αυτοδιοίκηση “Αντώνης Τρίτσης” να σταθεί στο πλευρό της περιοχής.

Όπως είπε «κατανοώ και σέβομαι απόλυτα την αγωνία των ανθρώπων όταν ξαφνικά αλλάζει ο τρόπος ζωής τους, υπάρχει, ανησυχία για την επόμενη ημέρα» και εκφράζοντας την βούληση της πολιτείας δήλωσε ότι «θα στηρίξουμε την επόμενη ημέρα στην περιοχή». Τέλος απεύθυνε έκκληση τόσο στον δήμαρχο Εορδαίας αλλά και σε όλες τις δημοτικές Αρχές της Δυτικής Μακεδονίας, «να προετοιμαστούν έγκαιρα ώστε να αντλήσουν πόρους από ευρωπαϊκά προγράμματα που αφορούν την ανάπτυξη και το μέλλον των περιοχών τους».

Το πρόγραμμα των επισκέψεων του υφυπουργού Εσωτερικών, Θεόδωρου Καράογλου περιελάμβανε επίσκεψη στη Σιάτιστα, στη Φλώρινα,το Λέχοβο και είχε τελευταίο σταθμό την Πτολεμαΐδα.