today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

Ο πολιτικός αιφνιδιασμός του Πρωθυπουργού στον Αλ. Τσίπρα και η εσωστρέφεια της Κουμουνδούρου

Στον «τοίχο» έστησε τον Αλέξη Τσίπρα χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την εξαγγελία- έκπληξη, ότι εντός του 2020 θα δοθούν εφάπαξ τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους. Μια ανακοίνωση, που «πάγωσε» όλο το ΣΥΡΙΖΑ, που περίμενε τη  συζήτηση στη Βουλή, για να «σαλπίσει» γενική αντεπίθεση και να «πλήξει» προσωπικά, στο μαλακό υπογάστριο, τον Πρωθυπουργό.

Του Κώστα Πασίση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχεδόν αιφνιδίασε και την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ,  καθώς τις προηγούμενες ημέρες η γραμμή του Μαξίμου για το καυτό θέμα των αναδρομικών ήταν ότι θα δοθούν, αλλά με δόσεις.

Στην πραγματικότητα εκείνο που επαληθεύτηκε περισσότερο από τις διαρροές ήταν ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν δια στόματος Μητσοτάκη.

Αν οι εκλογές δεν είχαν γίνει πριν από ένα χρόνο και δεν υπήρχε η ρητή διαβεβαίωση του Πρωθυπουργού ότι οι κάλπες θα στηθούν  στην ώρα τους, θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει ακούγοντας τον Μητσοτάκη να μιλά στη Βουλή, ότι η  χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο όπου συνήθως …μοιράζεται το χρήμα ή  τουλάχιστον οι πολίτες γεμίζουν τις τσέπες τους με ευρώπουλα  που θα λάβουν …μετεκλογικά.

Η αλήθεια όμως είναι ότι ο αρχηγός της ΝΔ υλοποιεί άλλη μια προεκλογική δέσμευση του, ότι τηρεί στο ακέραιο τις αποφάσεις των δικαστηρίων έστω κι αν αυτές δεν …βολεύουν την κυβέρνηση.

Στην Κουμουνδούρου, όμως δε διαβάζουν με τον ίδιο τρόπο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στο βάθος του μυαλού τους είναι «σφηνωμένη» η ιδέα των πρόωρων εκλογών που τρέμουν γιατί νέα συντριπτική ήττα – όπως δείχνουν όλες οι μετρήσεις – θα σήμαινε αυτόματα και το πολιτικό τέλος του Αλέξη Τσίπρα.

Σε αυτή την περίπτωση,  ο πίνακας του σκορ θα έγραφε Μητσοτάκης-Τσίπρας: τέσσερα μηδέν…

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε σε δύσκολη θέση γιατί με το γενναίο δώρο Μητσοτάκη σε όλους τους συνταξιούχους κέρδισε τις πολιτικές εντυπώσεις και περιόρισε τον Τσίπρα στις τυπικές άναρθρες πολιτικές «κραυγές» που έδειξαν  ότι δεν ήταν αρκούντως προετοιμασμένος για τη συγκεκριμένη μονομαχία, μετα το κραυγαλέο λάθος του για το ποσοστό ύφεσης της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας  επιθυμούσε  να βγει από το αντιπολιτευτικό αδιέξοδο του, λόγω των συνταρακτικών αποκαλύψεων για τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης τους, εξαπολύοντας σκληρή επίθεση στον Πρωθυπουργό.

Αυτή είναι η απόφαση που πήρε προ ημερών στην Κουμουνδούρου, κατά τη διάρκεια του πρωινού καφέ με τους στενούς συνεργάτες του.

Η  εκτίμηση των επιτελών του  είναι ότι ο Κ.Μητσοτακης, επιδιώκει  να δώσει τη «χαριστική» βολή στο ΣΥΡΙΖΑ, τώρα που βρίσκεται στο καναβάτσο γι αυτό και υπήρξε αυτή η ομοβροντιά σκανδαλιστικών υποθέσεων (σκευωρία Νοvartis, ηχητικό Μιωνή κ.α)

Με αυτό το …δεδομένο, που ελάχιστα απηχεί την πραγματικότητα, σύμφωνα με τα λεγόμενα όσων κατοικοεδρεύουν στο Μαξίμου, η απόφαση για σκληρό ροκ και επιστροφή στους δρόμους και στις πλατείες ήταν …μονόδρομος. Άλλωστε  τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ειδική εκπαίδευση και εμπειρία επι του θέματος.

Το «κερασάκι στην τούρτα», όμως το έβαλε για άλλη μια φορά η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ η οποία πήρε απόφαση  να διοργανώσει το φετινό, “εναλλακτικό” καλοκαιρινό της κάμπινγκ στον Γράμμο, όπου παίχθηκαν οι τελευταίες πράξεις του εμφυλίου σπαραγμού.

Η επιεικώς ατυχής προαναφερθείσα κίνηση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητη στο χώρο των social media όπου έγινε χαμός από τα περιπαιχτικά σχόλια

Δυστυχώς αποδεικνύεται στι στην Κουμουνδούρου τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο, τον έχει ο ΣΥΡΙΖΑ του 3%…

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ