today-is-a-good-day
19.2 C
Athens

Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας με την Ισπανίδα υπουργό Εξωτερικών

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπολου δέχθηκε την υπουργό Εξωτερικών της Ισπανίας Αράντσα Γκονζάλεθ Λάγια, η οποία την πληροφόρησε ότι η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα της έχει τεθεί υπό έλεγχο, γεγονός πολύ σημαντικό για τον τουρισμό.

H Ισπανίδα κορυφαία διπλωμάτις εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις πρόσφατες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αφορούν το Ταμείο Ανάκαμψης, προσθέτοντας ότι η σκυτάλη περνάει τώρα στα κράτη-μέλη για την ταχεία αξιοποίηση των κονδυλίων.

Παράλληλα, η Ισπανίδα υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι κατά την χθεσινή επίσκεψή της στην Τουρκία επανέλαβε τη θέση της χώρας της κατά των μονομερών ενεργειών της γείτονος, ενώ τάχθηκε υπέρ του διαλόγου που δεν μπορεί, όμως, να διεξαχθεί υπό καθεστώς απειλών.

Από την πλευρά της, η κυρία Σακελλαροπούλου εστίασε στην αποτελεσματική αντιμετώπιση από τη χώρα μας του πρώτου κύματος της πανδημίας και στο σταδιακό άνοιγμα στον τουρισμό, ενώ συμφώνησε στην ανάγκη στήριξης των ευρωπαϊκών οικονομιών με βάση τις πρόσφατες αποφάσεις της ΕΕ. Για την κατάσταση στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο επεσήμανε ότι μονομερείς ενέργειες, απειλές και παραβιάσεις των κανόνων του διεθνούς δικαίου δεν συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος συνεργασίας καθώς και στη διασφάλιση της ειρήνης στην περιοχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ