today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Στ.Πέτσας: Θετική ενέργεια από πλευρά Τουρκίας η απόσυρση του Όρουτς Ρειτς

Ως θετική ενέργεια από πλευράς της Τουρκίας χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, την δήλωση του εκπρόσωπου του Ερντογαν σχετικά με την απόσυρση του Όρουτς Ρειτς.

«Εμείς έχουμε διαμηνύσει σε όλους τους τόνους και με πολλούς τρόπους ότι θέλουμε μια έμπρακτη αποκλιμάκωση από πλευράς της Τουρκίας σε σχέση με την παραβατική συμπεριφορά που έχει η Τουρκία γενικά στη Ανατολική Μεσόγειο επομένως η δήλωση του εκπροσώπου του Ερντογάν είναι μια θετική ενέργεια», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε, επίσης, πως «επιθυμούμε με την Τουρκία να έχουμε διαύλους επικοινωνίας ανοιχτούς και να συζητήσουμε το ζήτημα που ταλανίζει πολλές δεκαετίες και τις δύο πλευρές που είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. Αυτό είναι το ζήτημα που χρειάζεται μια διαδικασία για να προχωρήσει».

Αναφερόμενος στα επόμενα βήματα για διάλογο με την Τουρκία, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε πως «το ζήτημα των διερευνητικών επαφών που διεκόπησαν το 2016 από την Τουρκία είναι ένα πρώτο βήμα εφόσον προχωρά όλη αυτή η διαδικασία της έμπρακτης αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ