today-is-a-good-day
18.9 C
Athens

Κορωνοϊός- Kαταλονία: Τέλος στα “μποτεγιόν”, τα γνωστά υπαίθρια πάρτι

Η Καταλονία απαγόρευσε σήμερα τα αυτοσχέδια υπαίθρια πάρτι που οργανώνουν κυρίως οι νέοι, απειλώντας ότι θα επιβάλλονται πρόστιμα ύψους έως και 15.000 ευρώ σε όποιον συμμετέχει σε τέτοιες εκδηλώσεις, σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η εξάπλωση της Covid-19.

Το μέτρο αυτό ανακοινώθηκε μία ημέρα αφότου ο πρόεδρος της Καταλονίας Κιμ Τόρα δήλωσε ότι όσοι συμμετέχουν σε αυτήν την «παράδοση» των «μποτεγιόν» είναι ανεύθυνοι. Τα μποτεγιόν είναι συγκεντρώσεις νέων τη νύχτα, σε κάποιον δρόμο ή σε πάρκα, για να πιουν και να γλεντήσουν.

«Για λόγους δημόσιας υγείας, η από κοινού κατανάλωση αλκοολούχων ποτών στους δρόμους ή σε οποιονδήποτε άλλον ανοιχτό χώρο απαγορεύεται στην Καταλονία», είπε η εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης, Μεριτσέλ Μπούντο. Το πρόστιμο για όσους αγνοήσουν την απαγόρευση θα κυμαίνεται από 3.000 έως 15.000 ευρώ. Την ευθύνη για την εφαρμογή της θα αναλάβουν οι τοπικοί δήμοι.

Η Καταλονία είναι η περιφέρεια που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία, έχοντας 75.613 κρούσματα. Μόνο τις τελευταίες 15 ημέρες τα κρούσματα ανήλθαν σε 10.134.

Σήμερα, η γερμανική κυβέρνηση ακολούθησε το παράδειγμα της Γαλλίας και συμβούλευσε τους Γερμανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν στην Καταλονία.

Την περασμένη Παρασκευή η καταλανική κυβέρνηση έκλεισε όλα τα νάιτκλαμπ ενώ τα μπαρ και τα εστιατόρια θα πρέπει να κατεβάζουν ρολά στις 12 τα μεσάνυχτα. Συνέστησε επίσης στους 4 εκατομμύρια κατοίκους της περιοχής να μένουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ