today-is-a-good-day
18.6 C
Athens

Κ.Βελόπουλος: Η Ελλάδα να λάβει οικονομικά αντίμετρα κατά της Τουρκίας

Την αξιοποίηση της Παιδείας ως οικονομικού εργαλείου και πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης, πρότεινε μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Παιδείας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. Ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε και στο θέμα των σχέσεων με την Τουρκία και ζήτησε να λάβει η Ελλάδα οικονομικά αντίμετρα κατά της Τουρκίας να μην γίνουν τα τζαμιά στην Ρόδο στην Κω και στον Βοτανικό και να μην ξεκινήσει διάλογος με την Τουρκία χωρίς προηγούμενη σύγκλιση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

“Πρέπει να επενδύσουμε στην παιδεία και να επενδύσουμε εν τοις πράγμασι και όχι στη θεωρία. Ακολουθείστε τα πρότυπα της Κύπρου και της Βρετανίας, όπου η Παιδεία είναι ο κύριος πυλώνας της οικονομικής ανάπτυξης. Πολλά ελληνόπουλα σπουδάζουν στο εξωτερικό. Αυτό σημαίνει εκροή συναλλάγματος. Την ίδια ώρα δεν δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να έρθουν εδώ ξένοι φοιτητές, από άλλες χώρες. Αυτό σημαίνει έλλειμμα στην οικονομία”, ανέφερε ο κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε: “Δυστυχώς οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έκαναν οικτρά λάθη. Το βασικότερο είναι ότι δεν συνέδεσαν την παιδεία με την παραγωγή εργασίας και πλούτου. Επί δεκαετίες παράγουμε πτυχιούχους, που φέρνουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά και δεν υπάρχει υποδομή για να τους πάρει η παραγωγή και να τους χρησιμοποιήσει. Είναι υποχρέωση της πολιτείας, δεν είναι μόνο η δωρεάν Παιδεία αλλά και η σύνδεσή της με την παραγωγή και την εργασία. Κάντε νέες σχολές, που αφορούν τις νέες τεχνολογίες, την πληροφορική, κάντε σχολές τεχνολογίας τροφίμων. Έχουν ψηφιστεί μέχρι σήμερα 170 ν/σ για την παιδεία”.

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση ότι επιδίδονται σε “ψευτοσυγκρούσεις”.

“Από χθες ασχολείστε με το ότι ο πρωθυπουργός ταξίδεψε με ελικόπτερο. Με το αν ήταν δυο ή τρία τα ελικόπτερα. Διαφωνείτε στα ελάσσονα και συμφωνείτε στα μείζονα. Υπάρχει μία βουλιμική συμπεριφορά των πολιτικών μας για την εξουσία, που τους οδηγεί στο να κάνουν τα ελικόπτερα ταξί. Αυτά τα φαινόμενα όμως πρέπει να εκλείψουν. Αν το χρειαζόταν ο πρωθυπουργός το ελικόπτερο θα συμφωνούσα να το έπαιρνε και θα τον χειροκροτούσα μάλιστα αν έπαιρνε ένα ιδιωτικό ελικόπτερο και το πλήρωνε από την τσέπη του. Κάντε λάθος επιλογές”, ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία ο κ. Βελόπουλος επανέλαβε την άποψή του ότι το φθινόπωρο θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα και εκτίμησε ότι οι ευρωπαϊκές ενισχύσεις δεν μπορούν να καλύψουν τις απώλειες.

“Από το Ταμείο Ανάκαμψης θα μας στείλουν 6,42 δισ. ευρώ. Αν έχετε τέτοιους φίλους τι να τους κάνετε τους εχθρούς; Από τον Οκτώβριο, θα καταρρεύσει το αφήγημά σας. Έχουμε μειωμένα έσοδα από τον τουρισμό, ελλείμματα, μία οικονομία κλινικά διασωληνωμένη και δεν θα ξέρετε τι να κάνετε”, είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και συνέχισε.

“Χρειάζεται οργάνωση, παραγωγική ανασυγκρότηση, νέοι σχεδιασμοί αν θέλουμε να παράξουμε πλούτο. Δεν το κάνετε. Δώσατε 3.000 στρέμματα στην Θεσσαλία σε έναν ολιγάρχη για να στήσει φωτοβολταϊκά. Ο άνθρωπος καλά κάνει. Την δουλειά του κάνει. Το λάθος το κάνετε εσείς, που έχετε μετατρέψει την πολιτική σε υποχείριο στις επιλογές του κάθε επιχειρηματία. Αντί να κάνετε την Θεσσαλία σιτοβολώνα και να ενισχύσετε την παραγωγή οπωροκηπευτικών”.

Αναφερόμενος στο θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, ζήτησε από την υπουργό Παιδείας να παγώσει την δημιουργία τζαμιών στην Ρόδο, στην Κω, στη Λέσβο και στο Βοτανικό. Οι Τούρκοι έκαναν την Αγία Σοφία τζαμί. Κάνουν τζαμιά την Παναγία Σουμελά και την Αγία Σοφία Τραπεζούντος. Δεν γίνεται να προκαλούν οι Τούρκοι και εμείς συνεχώς να κάνουμε λάθη. Θα παγώσουμε τις αποφάσεις μέχρι να βάλει μυαλό ο Τούρκος”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας επανέλαβε την θέση του για την εφαρμογή οικονομικών αντίμετρων κατά της Τουρκίας.

“Πάρτε μηνύματα από την Σαουδική Αραβία, που κάνει διαφήμιση για εμπάργκο στα τουρκικά προϊόντα και εσείς δεν κάνετε το παραμικρό για αντίμετρα. Η Τουρκία έχει αυτή την στιγμή ταμειακή ρευστότητα 21 δισ. ευρώ. Αν τους χτυπήσετε ο Ερντογάν θα γονατίσει. Σταματήστε να αγοράζετε ρούχα και προϊόντα από τους Τούρκους. Στα μέτρα της Τουρκίας σε βάρος μας ας απαντήσουμε με οικονομικά αντίμετρα.

Κάντε ένα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, όπως έκανε σήμερα ο Αναστασιάδης, την ώρα που ο Έλληνας πρωθυπουργός αρνείται πεισματικά. Μην κάνετε το λάθος να πάτε σε συμφωνία με την Τουρκία, χωρίς πρώτα να έχει γίνει το Συμβούλιο”, κατέληξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ