today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Εθελοντές πραγματοποίησαν καθαρισμό στην παραλία της Πρέβελης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός στη παραλία Πρέβελη στο Ρέθυμνο από τη Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης. Ο καθαρισμός οργανώθηκε με στόχο την πρόληψη – αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών και αφορούσε την εθελοντική δράση καθαρισμού – αποψίλωσης από ξερά κλαδιά και χόρτα στη μοναδικού φυσικού κάλλους περιοχή, όπως χαρακτηρίζεται, της παραλίας Πρέβελη, στο Ρέθυμνο.

Στην εθελοντική δράση συμμετείχαν μεταξύ των αυτοδιοικητικών μέλη των εθελοντικών ομάδων, ΕΕΣ Σαμαρείτες, Εθελοντικό Κλιμάκιο Εκτάκτων Αναγκών Αγυιάς, Εθνική ομάδα Πολιτικής Προστασίας Ρεθύμνου και ΕΟΣ Ρεθύμνου. Ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Τάσος Κουρουπάκης τόνισε πως «η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει να δείχνει το σωστό δρόμο, προάγοντας τη τεράστια σημασία του εθελοντισμού στη πράξη με την ενεργή συμμετοχή όλων των πολιτών, της ίδιας της κοινωνίας. Η ευθύνη για τη προστασία του αστικού περιβάλλοντος αφορά όλους μας και οφείλουμε να δώσουμε τη προσοχή που απαιτείται. Χωρίς την ουσιαστική βοήθεια -συμμετοχή των εθελοντικών οργανώσεων, των πολιτών αλλά και της ίδιας της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν είναι δυνατόν να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα για τη πολιτική προστασία, τη προστασία του περιβάλλοντος. Τους ευχαριστούμε όλους».

Ο καθαρισμός έγινε υπό την επίβλεψη στελεχών της υπηρεσίας διεύθυνσης Δασών Ρεθύμνου, στις περιοχές που επιτρεπόταν, ενώ σε δεύτερη φάση από την υπηρεσία, θα ακολουθήσει νέα παρέμβαση καθαρισμού στα «ευαίσθητα» σημεία του δάσους. Ο κ. Κουρουπάκης ζήτησε από τους πολίτες που διέρχονται το παραποτάμιο μονοπάτι με τους φοίνικες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ενώ και οι εθελοντές έστειλαν το μήνυμα ότι τέτοιες ενέργειες ευαισθητοποιούν μικρούς και μεγάλους διαδίδοντας τον εθελοντισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ