today-is-a-good-day
19 C
Athens

Δ. Μιχαηλίδου: Η Ελλάδα πλέον διαθέτει ένα λειτουργικό σύστημα αναδοχών και υιοθεσιών

Παρουσία της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου συνεδρίασε σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Αναδοχής και Υιοθεσίας με αντικείμενα το νέο Πληροφοριακό Σύστημα Αναδοχής και Υιοθεσίας και την οργάνωση ενημερωτικής εκστρατείας για την προώθηση του θεσμού. Στη συνεδρίαση παρουσιάστηκαν τα ενθαρρυντικά πρώτα στοιχεία από τη λειτουργία του νέου πληροφοριακού συστήματος με τη διαμόρφωση εκατοντάδων έως τώρα ανωνυμοποιημένων προτάσεων σύνδεσης υποψηφίων γονέων με παιδιά.

Ακόμη, το Εθνικό Συμβούλιο Αναδοχής και Υιοθεσίας κατά τη σημερινή του συνεδρίαση έκρινε απαραίτητη τη διοργάνωση ειδικής εκστρατείας προώθησης και ενημέρωσης του κοινού για το νέο πλαίσιο σε ό,τι αφορά το σκέλος των αναδοχών.

«Η έμφαση που δόθηκε εξ αρχής στην κατάρτιση επαγγελματιών και γονέων στο νέο πληροφοριακό σύστημα, αποδίδει. Η Ελλάδα πλέον διαθέτει ένα λειτουργικό σύστημα αναδοχών και υιοθεσιών που επιτρέπει, με διαφάνεια και σοβαρότητα, στα παιδιά να βρίσκουν την κατάλληλη γι’ αυτά οικογένεια μέσα σε έναν χρόνο από το αίτημα των υποψήφιων γονέων. Η σωστή ενημέρωση και πληροφόρηση των ενδιαφερομένων θα μας φέρει ακόμη πιο κοντά στον στόχο μας να βρεθεί σύντομα “Μία Οικογένεια για κάθε Παιδί”», δήλωσε σχετικά η κ. Μιχαηλίδου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ