today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Ιράν: Οι αρχές προτρέπουν τους πολίτες να μην συμμετέχουν σε γάμους και κηδείες, λόγω κορωνοϊού

Οι ιρανικές αρχές προειδοποίησαν σήμερα τους πολίτες να μην οργανώνουν γαμήλιες δεξιώσεις και να μην συμμετέχουν σε κηδείες, λόγω της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού που μέσα σε ένα 24ωρο στοίχισε τη ζωή σε άλλους 212 ανθρώπους.

«Οι πολίτες εξακολουθούν να οργανώνουν κηδείες και γάμους, παρά τις επανειλημμένες συστάσεις να μην συμμετέχουν σε τέτοιες εκδηλώσεις», είπε η Σιμά Σαντάτ Λαρί, η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, κατά την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Η παρουσία τόσων ανθρώπων σε αυτές τις τελετές αυξάνει τον κίνδυνο μετάδοσης», υπενθύμισε.

Σήμερα, οι αρχές ανακοίνωσαν άλλους 212 θανάτους και 2.434 κρούσματα. Συνολικά, οι νεκροί στο Ιράν ανέρχονται σε 15.912 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 293.606.

Σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Irna, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο Αλί Ραμπιί, εισήχθη σε νοσοκομείο αφού βρέθηκε θετικός στον ιό. Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται «καλή». Πολλοί βουλευτές, νυν και πρώην κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 και ορισμένοι από αυτούς πέθαναν.

Το Ιράν είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από τον νέο κορονοϊό στη Μέση Ανατολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ