today-is-a-good-day
24.4 C
Athens

Για 5η φορά επισκέπτεται τη “στρατηγική” Αλεξανδρούπολη ο Τζ.Πάιατ (Βίντεο)

Λίγες ώρες πριν ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εγκαινιάσει  ως τζαμί την Αγία Σοφία, ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρεϊ Πάιατ επισκέπται την Αλεξανδρούπολη, μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Η  Αλεξανδρούπολη, όπως και όλος ο ‘Εβρος, παρατηρεί, από χθες, την αμερικανονατοϊκή κινητικότητα γύρω από τη μεταφορά εξοπλισμού αλλά και ανθρώπινου δυναμικού προς τις ακτές της Μαύρης Θάλασσας (Ρουμανία), για τη μεγάλη στρατιωτική άσκηση «Atlantic Resolve» της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Είναι σαφές ότι η Αλεξανδρούπολη με το λιμάνι της και ο ακριτικός νομός με το οδικό και σιδηροδρομικό του δίκτυο καταχωρούνται στους στρατιωτικούς χάρτες της Δύσης ως υψίστης σημασίας δίαυλος για τη μεταφορά στρατευμάτων και οπλισμού προς και από τη Μαύρη Θάλασσα.

Μέχρι αυτή την ώρα, από τη Αλεξανδρούπολη έχουν περάσει με προορσιμό τη Ρουμανία για την άσκηση «Atlantic Resolve 2020» αμερικανικά ελπικόπτερα, άρματα και οχήματα, αναδεικνύοντας τη στρατιωτική και αναπτυξιακή σημασία της πόλης, όπως και τον κομβικό γεωπολιτικό ρόλο της.

Ο κύριος Πάιατ αναγνωρίζοντας τα παραπάνω, σε ανάρτησή του στο twitter, επεσήμανε πως είναι ο μόνος πρέσβης που επισκέπτεται πέντε φορές την Αλεξανδρούπολη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ