Το ολοκαίνουργιο ENYAQ iV είναι το επόμενο βήμα της Skoda στην ηλεκτροκίνηση

225
ΑΠΕ

Το ολοκαίνουργιο ENYAQ iV είναι το επόμενο βήμα της Skoda στην ηλεκτροκίνηση. Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής της εταιρείας που βασίζεται στην πλατφόρμα MEB που είναι ειδικά για την ηλεκτροκίνηση.

Στις πρώτες φωτογραφίες που έδωσε στην δημοσιότητα η εταιρεία και που αφήνουν να διαγραφούν οι αναλογίες του μοντέλου, αναμένεται να αποτελέσει τη νέα ναυαρχίδα της μάρκας. Οι κοντοί πρόβολοι εμπρός, σε συνδυασμό με μία χαρακτηριστικά μακριά γραμμή οροφής, δημιουργούν ένα δυναμικό εξωτερικό προφίλ τη στιγμή που αφήνουν για τη φαντασία ένα πολύ ευρύχωρο εσωτερικό. Αν και δεν δημοσιοποιούνται στοιχεία διαστάσεων, το εσωτερικό του νέου μοντέλου αναμένεται να είναι ανάλογο του Kodiaq, παρότι, συνολικά ,το νέο μοντέλο θα έχει μικρότερο μήκος από τη νέα Octavia.

Το ENYAQ iV θα είναι διαθέσιμο τόσο σε δικίνητη όσο και τετρακίνητη έκδοση, με δυνατότητα επιλογής από τρεις διαφορετικές μπαταρίες και πέντε επίπεδα ισχύος. Η φόρτισή του σε ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος θα γίνεται ακόμα και με 125 kW, με την αυτονομία να φτάνει τα 500 χιλιόμετρα. Η παρουσίαση της νέας ναυαρχίδας της Skoda θα αποτελέσει την κορύφωση των εορτασμών της μάρκας για τα 125 χρόνια ιστορίας της. Η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου μοντέλου θα γίνει την 1η Σεπτεμβρίου, στην Πράγα.