today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Raynair: Θα κλείσει τη βάση της στη Φρανκφούρτη

H αεροπορική εταιρεία Ryanair ανακοίνωσε σήμερα ότι θα κλείσει το φθινόπωρο τη βάση της στη Φρανκφούρτη, όπως και άλλες στη Γερμανία, μετά την άρνηση των Γερμανών πιλότων να δεχθούν μείωση αποδοχών.

Η Ryanair, που διεξάγει ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης το οποίο προβλέπει την κατάργηση 3.000 θέσεων εργασίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης του κορονοϊού, ανακοίνωσε την απόφασή της σε υπόμνημα που έστειλε χθες Τρίτη στους πιλότους της που έχουν την έδρα τους στη Γερμανία.

Το συνδικάτο των Γερμανών πιλότων VC απέρριψε κατά πλειοψηφία σε ψηφοφορία την πρόταση της εταιρείας να δεχθεί μείωση μισθών κατά 20% για τέσσερα χρόνια.

“Το VC ψήφισε υπέρ της κατάργησης θέσεων εργασίας και του κλεισίματος βάσεων, την ώρα που θα μπορούσαν να έχουν διαφυλαχθεί όλες οι θέσεις εργασίας”, υπογράμμισε στο υπόμνημα η Ryanair.

Η εταιρεία δεν διευκρίνισε πόσες θέσεις εργασίας αφορά το κλείσιμο της βάσης της στη Φρανκφούρτη την 1η Νοεμβρίου.

Επίσης η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία πρόκειται να κλείσει τις βάσεις της στο αεροδρόμιο Τέγκελ του Βερολίνου και στο Ντίσελντορφ, πιθανόν πριν τον χειμώνα.

Από την πλευρά τους οι Βρετανοί πιλότοι της Ryanair είχαν δεχθεί τη μείωση μισθού, κάτι που αναμένεται να διασώσει 260 από τις 330 θέσεις εργασίας που απειλούνταν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ