Πρωτοφανής χυδαιότητα βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-Αποβλήθηκε από την Ολομέλεια

3613
EUROKINISSI

Διεκόπη η συζήτηση για το πόρισμα της Novartis στην Ολομέλεια της Βουλής, καθώς  προκλήθηκε ένταση.

Αναλυτικότερα, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου έκανε απρεπή χειρονομία στον συνάδελφό του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο (ΚΙΝΑΛ).

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Γιάννης Μπούγας πήρε το λόγο επί προσωπικού για να απαντήσει στον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρο Λάππα. Σε εκείνο το σημείο υπήρξε έντονη πολιτική αντιπαράθεση η οποία ωστόσο εξετράπη από την ενέργεια του κ. Μάρκου.

«Ετσι σας έχουμε κάνει τον κ…» φέρεται να είπε ο βουλευτής κάνοντας και την σχετική χειρονομία.

Οι βουλευτές αντέδρασαν και ο προεδρεύων Θανάσης Μπούρας τον απέβαλε από την αίθουσα.

«Είναι απαράδεκτο. Τον είδα να αποχωρεί και να κάνει μια χειρονομία. Βγείτε και μην προκαλείτε άλλο. Λυπάμαι για την διαγωγή σας. Ντροπή η πράξη σας για καθηγητή πανεπιστημίου. Να εξέλθετε από την αίθουσα. Βγείτε από την αίθουσα είναι εντολή προεδρείου. Σας είδα τι κάνατε και έχω να σας πω το εξής: Ντροπή, Ντροπή Ντροπή» είπε χαρακτηριστικά ο κος Μπούρας.

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, με ανάρτησή του στο twitter, ανέφερε πως η χειρονομία θύμισε την εποχή που στη Βουλή εκπροσωπούνταν και η Χρυσή Αυγή.

“Οι χειρονομίες του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ Μάρκου ( καθηγητή ιατρικής) εντός της βουλής εναντίον της παράταξης μου θύμισε την εποχή που αναλογες πράξεις έκαναν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Ηθικό πλεονέκτημα” έγραψε.

Σημειώνεται πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωστας Μάρκου θα έχει δικαίωμα να μετάσχει το βράδυ στην ψηφοφορία. Επίσης, παραπέμπεται και στην επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής.