today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

Μ.Βαρβιτσιώτης: H Ελλάδα βγήκε κερδισμένη από τη Σύνοδο Κορυφής

«Η Ευρώπη στη Σύνοδο Κορυφής έλαβε γενναίες αποφάσεις και η Ελλάδα βγήκε κερδισμένη», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξή του νωρίτερα σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος συνόδευσε τον πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες στην Σύνοδο Κορυφής για το Ταμείο Ανάκαμψης και τον νέο ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, ανέλυσε τον τρόπο που η Ελλάδα θα λάβει τα χρήματα που συμφωνήθηκαν, επισημαίνοντας πως υπάρχει αναδρομικότητα που ξεκινά από τον Φεβρουάριο του 2020.

«Έχουμε πάρει μία γέφυρα μέσα από την οποία τα προγράμματα που έχουν ξεκινήσει από την 1 Φεβρουαρίου, θα χρηματοδοτούνται. Έχουν αναδρομικότητα. Άρα λεφτά που έχει σήμερα ξοδέψει η κυβέρνηση μπορεί να τα εντάξει μέσα σε αυτές τις διαδικασίες», ανέφερε.

«Να θυμίσω ότι ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύτηκε για 17 ώρες και μας κόστισε 100 δισ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαπραγματεύτηκε περίπου 100 ώρες και έφερε στη χώρα 72 δισ.», είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Αναφερόμενος στη νέα τουρκική πρόκληση, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι ο διεθνής παράγοντας αντιμετωπίζει την Τουρκία ως μία χώρα που προκαλεί ανασφάλεια και αναστάτωση. Σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός έθεσε το θέμα στη Σύνοδο Κορυφής αλλά και αμέσως μετά την επιστροφή από τις Βρυξέλλες στη συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας. Τέλος, ο κ. Βαρβιτσιώτης έστειλε μήνυμα ότι «η Ελλάδα είναι έτοιμη για όλα τα σενάρια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Και στην Κίνα poleman ο Φερστάπεν