today-is-a-good-day
21.8 C
Athens

Κ.Κυρανάκης για Novartis: Σκευωρία ΣΥΡΙΖΑ κατά 10 πολιτικών αντιπάλων του με γελοίες καταθέσεις μαρτύρων

Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της προανακριτικής επιτροπής, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, κατά τη συζήτηση επί του πορίσματος για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ο κ. Κυρανάκης κατηγόρησε την πρώην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι έστησε μια σκευωρία εναντίον των πολιτικών της αντιπάλων με γελοίες καταθέσεις και δεν έκανε το αυτονόητο να μείνει μακριά από την ανεξάρτητη δικαιοσύνη.

«Με όλες τις καταθέσεις μαρτύρων και όλα τα έγγραφα που κατατέθηκαν στην προανακριτική επιτροπή, αποδείχθηκε χωρίς καμία αμφιβολία, ότι στη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε ένα κεντρικό μαγαζί που έκανε ενέργειες για να βγάλει πολλά λεφτά, όπως ακούσαμε από τα χείλη του Νίκου Παπά. Μέσω του κ. Παπαγγελόπουλου θέλατε να ελέγξετε τη Δικαιοσύνη και μέσω του κ. Παπά να ελέγξετε τα μέσα ενημέρωσης» ανέφερε ο κ. Κυρανάκης και συμπλήρωσε:

«Υπήρχε και στη Δικαιοσύνη ένα υποκατάστημα που ακολουθούσε τις ίδιες μεθόδους εκβίασης δικαστικών λειτουργών και όποιοι αντιστέκονταν οδηγούνταν, είτε σε παραίτηση, είτε σε απομάκρυνση, γιατί χαλούσαν τη δουλειά σας».

«Ήρθε όμως η ώρα, αυτοί οι πελάτες του μαγαζιού σας να σας εκδικούνται, και να χρησιμοποιούν ακόμα και ακραία μέσα εναντίον σας. Αν υπήρχε για τη σκευωρία που στήσατε, ένα ηχητικό που να δείχνει, έστω και ως υπόνοια, χρηματισμό κάποιων από τους πολιτικούς σας αντιπάλους που διώξατε, θα το κάνατε σημαία σας. Δεν υπήρξε όμως. Και βάλατε ψευδομάρτυρες, φτιάξατε καταθέσεις για να διωχθούν 10 πολιτικοί σας αντίπαλοι. Με γελοίες μαρτυρίες κυνηγήσατε πολιτικούς σας αντιπάλους», είπε ο κ. Κυρανάκης.

Τέλος, σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ο κ. Τσίπρας, σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα, είπε ότι θα συμβάλει και θα συμμετάσχει στην προσπάθεια για εθνική συνεννόηση και συναίνεση απέναντι στη τουρκική προκλητικότητα, εφόσον δεν διωχθεί ο πρώην υπουργός του ο κ. Παπαγγελόπουλος. Τέτοια ντροπή δεν περίμενα να νιώσω ως νέος βουλευτής. Εμείς δεν πιστεύουμε σε θάλασσα που δεν έχει σύνορα. Είμαστε όμως η παράταξη, που το 2018 στήριξε και είπε μπράβο όταν η κυβέρνηση τότε έκανε το εθνικό της καθήκον και διέκοψε τις τουρκικές προκλητικές ενέργειες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ