Α. Λοβέρδος: Η υπόθεση Παπαγγελόπουλου είναι θέμα λειτουργίας της Δημοκρατίας

ΑΠΕ

Όλα τα κόμματα να δείξουν πως είναι ένα “σώμα”, ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος με παρέμβασή του στην Ολομέλεια.

“Συμφωνούμε πως έχει σημασία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ως συμβολισμό, να ενημερώσει την Βουλή σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα” τονισε και συνέχισε λέγοντας πως “όταν ένα κράτος, όπως η Τουρκία προχωράει σε τέτοιες προκλητικές ενέργειες «σε τεστάρει», για να δει όχι εάν θα σηκώσεις το τηλέφωνο και ποιο θα πάρεις αλλά το τι θα πεις, σε «τεστάρει» για να δει τι θα κάνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις σου, σε «τεστάρει» για να δει τι θα κάνουν και πως θα συμπεριφερθούν τα κόμματα και τι θα πουν”.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ “ακόμα και μετά από κρίσιμες συνεδριάσεις που είχαν προηγηθεί στη Βουλή, όταν πήγαν στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής δεν μετέφεραν εκεί τις πολιτικές αντιπαραθέσεις που είχαν με άλλα κόμματα”.

Παράλληλα, ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να μην προσπαθήσει να παρεκτραπεί από το συζητούμενο θέμα η συζήτηση στην Ολομέλεια και να κρυφτεί αυτή πίσω από τα ελληνοτουρκικά, “γιατί το ένα θέμα είναι θέμα εξωτερικής και εθνικής πολιτικής και το θέμα Παπαγγελόπουλου είναι θέμα που αφορά την Δημοκρατία”.

“Διαφωνούμε με την επιλογή του κ. Τσίπρα να εμπλέξουμε τα εθνικά θέματα με το θέμα που συζητάμε σήμερα και ζήτησε «να μην στάξει η αίθουσα δηλητήριο»” υπογράμμισε.