today-is-a-good-day
22.8 C
Athens

Κορωνοϊός: Ξεκινά πάλι σήμερα η ενημέρωση από τον Ν. Χαρδαλιά

Από σήμερα, ο υφυπουργός Πολιτικής ΠροστασίαςΝίκος Χαρδαλιάς θα ενημερώνει σε εβδομαδιαία βάση για την εξέλιξη της πανδημίας. Στις 13:00 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας θα μιλήσει στον Τύπο για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας, αλλά και τα μέτρα που παίρνει καθημερινά η κυβέρνηση, καθώς κατά τον Ιούλιο τα κρούσματα αυξήθηκαν σημαντικά.

Η ενημέρωση δεν θα είναι καθημερινή όπως συνηθιζόταν από τους κ.κ. Χαρδαλιά και Τσιόδρα, από το νέο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας στο Κτήριο Φάρος, επί της Λεωφόρου Κηφισίας.

Σημειώνεται πως από τα μεσάνυχτα θα τεθούν σε εφαρμογή τρία νέα μέτρα που βάζει η κυβέρνηση, στις εισόδους και εξόδους από τα χερσαία σύνορα της χώρας. Μετά από σύσκεψη που είχαν οι Χαρδαλιάς και Τσιόδρας, αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη 22 Ιουλίου έως και την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020, η είσοδος στην Ελληνική Επικράτεια για ουσιώδεις μετακινήσεις επιτρέπεται μόνο από τα συνοριακά σημεία ελέγχου Κακκαβιάς, Κρυσταλλοπηγής, Ευζώνων, Προμαχώνα, Νυμφαίας και Κήπων.

2. Οι Έλληνες πολίτες, όσοι έχουν άδεια παραμονής, οι κάτοχοι Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς υποχρεούνται και αυτοί να συμπληρώνουν το Passenger Locator Form (PLF) στην ηλεκτρονική διεύθυνση https:// travel.gov.gr καθώς και την ηλεκτρονική προαναγγελία σύντομης μετακίνησης, στην ίδια διεύθυνση.

3. Οι εργάτες γης, σε περίπτωση που βρίσκονται στη χώρα και εξέλθουν της Ελληνικής Επικράτειας πριν από τις 4 Αυγούστου 2020, δεν θα έχουν ξανά το δικαίωμα εισόδου μέχρι νεωτέρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ