today-is-a-good-day
14.8 C
Athens

Η Λαγκάρντ χαιρετίζει μια “ΕΕ που συνασπίζεται και προχωρά”

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ χαιρέτισε σήμερα την υιοθέτηση ενός ιστορικού σχεδίου για την ανακάμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας απέναντι στην κρίση του κορονοϊού, μια ένδειξη σύμφωνα με την ίδια μιας «ΕΕ που συνασπίζεται και προχωρά».

«Η συμφωνία που υιοθετήθηκε σήμερα από το Συμβούλιο της Ευρώπης δείχνει ότι, όταν υπάρχει ανάγκη, η ΕΕ συνασπίζεται και προχωρά για να βοηθήσει τους Ευρωπαίους πολίτες», ανέφερε η Λαγκάρντ σε ανάρτησή της στο Twitter.

Η Λαγκάρντ ευχαρίστησε τους Ευρωπαίους ηγέτες για την «αντοχή και την αποφασιστική τους δράση τις τελευταίες ημέρες» και εκτίμησε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα μπορούσε «να αντιμετωπίσει τις οικονομικές επιπτώσεις αυτής της πανδημίας αν δεν υπήρχε συνεργασία».

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των 27 χωρών-μελών της ΕΕ υιοθέτησαν σήμερα το πρωί ένα ιστορικό σχέδιο ανάκαμψης ύψους 750 δισεκ. ευρώ για να στηρίξουν τις οικονομίες τους που έχουν πληγεί από την κρίση του κορονοϊού, που για πρώτη φορά βασίζεται σε κοινό χρέος. Έως τώρα, η ΕΚΤ ήταν στην πρώτη γραμμή σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη στήριξη των οικονομιών της ΕΕ.

Το σχέδιο που παρουσιάστηκε σήμερα «αναμένεται να χαλαρώσει κάπως την πίεση που ασκείται στην ΕΚΤ ύστερα από αυτή την ιστορική κρίση», σχολίασε ο Κάρστεν Μπρέζσκι, οικονομολόγος στην ING.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ