today-is-a-good-day
17 C
Athens

Συντονισμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την τεχνολογία 5G ζητά η Γερμανία

Συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο εμφανίζεται να επιδιώκει η Γερμανία, για τον προσδιορισμό του πλαισίου το οποίο θα επιτρέψει την ανάπτυξη της τεχνολογίας 5G στην κινητή τηλεφωνία.

Συγκεκριμένα, η Γερμανία εμφανίζεται να μην ακολουθεί το το παράδειγμα της Βρετανίας, τουλάχιστον επί του παρόντος, αναφορικά με τη συμμετοχή της κινεζικής εταιρείας Huawei στην υπόθεση του 5G. Η κυβέρνηση της Βόννης επέλεξε μια προσέγγιση βάσει της οποίας οι απαιτήσεις ασφαλείας για τους φορείς εκμετάλλευσης δικτύων κινητής τηλεφωνίας ανταποκρίνονται στις τρέχουσες προκλήσεις ασφάλειας, δήλωσε εκπρόσωπος της στο Βερολίνο την Τρίτη. «Αυτές οι απαιτήσεις ισχύουν εξίσου για όλους τους παρόχους και τους κατασκευαστές».

Ταυτόχρονα, η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση ζητά στενό ευρωπαϊκό συντονισμό. «Είναι αναμφισβήτητο ότι απαιτούνται υψηλά πρότυπα ασφαλείας για την επέκταση των νέων δικτύων κινητής τηλεφωνίας 5G. Αυτό όμως πρέπει να συζητηθεί με τους Ευρωπαίους εταίρους», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Για το σκοπό αυτό, η Γερμανία ανταλλάσσει ιδέες με τους Ευρωπαίους εταίρους της, και ειδικά με τη Γαλλία. Η Κομισιόν έχει ήδη συστήσει να αναληφθεί κοινή δράση από τις χώρες μέλη της ΕΕ για την ασφάλεια των δικτύων 5G.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων της Γερμανίας προειδοποιεί ενάντια στον πρόωρο αποκλεισμό του Κινεζικού κατασκευαστή δικτύου Huawei, στον εκσυγχρονισμό των δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της υπηρεσίας Bundesnetzagentur Jochen Homann. «Έχουμε λάβει όλες τις προφυλάξεις έτσι ώστε να χρησιμοποιείται μόνο αξιόπιστη τεχνολογία. Κατά την άποψή μας, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αποκλείσουμε την Huawei από την αρχική φάση».

Ο Homann τεκμηρίωσε τη στάση του με τον κατάλογο ασφαλείας που ανέπτυξε η υπηρεσία δικτύου μαζί με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφορικής και τον υπεύθυνο αξιωματούχο προστασίας δεδομένων. Βάσει αυτών κοινή προϋπόθεση είναι« όλοι οι προμηθευτές να παρέχουν αξιόπιστη τεχνολογία. Αυτός ο κατάλογος είναι έτοιμος και, κατά τη γνώμη μου, είναι επαρκής για τους ελέγχους ασφαλείας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ