today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Συμμετοχή υφΥΠΕΞ Κ.Βλάση στην πρώτη τηλεδιάσκεψη ιατρών Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου

Η πρώτη τηλεδιάσκεψη ιατρών ελληνικής, κυπριακής και αιγυπτιακής καταγωγής, οι οποίοι ζουν και εργάζονται στo εξωτερικό ή στη χώρα τους πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας των χωρών και του προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ» και σε συνέχεια της ανάληψης νέων εναλλακτικών πρωτοβουλιών λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού.

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Βλάσης, ο Επίτροπος Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας αρμόδιος για ανθρωπιστικά θέματα και θέματα αποδήμων Φώτης Φωτίου και η υπουργός Μετανάστευσης και Αποδήμων της Αιγύπτου, Ναμπίλα Μάκραμ (Nabila Makram).

Ο κ. Βλάσης αναφέρθηκε στη σημασία αξιόπιστων εθνικών συστημάτων υγείας για την αντιμετώπιση των υγειονομικών προκλήσεων της εποχής μας και εξήρε τις τεράστιες προσπάθειες και τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει το ιατρικό, νοσηλευτικό και επιστημονικό προσωπικό, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ερευνητικό έργο που διεξάγεται παγκοσμίως προκειμένου να βρεθεί εμβόλιο και εστίασε στη σπουδαιότητα επίτευξης συνεργιών για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, καλών πρακτικών και εμπειριών στις εξελίξεις για τον Covid-19.

Τέλος, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Βλάσης υπογράμμισε το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας των τριών χωρών, αποτέλεσμα της οποίας υπήρξε και η σημερινή τηλεδιάσκεψη, και αναφέρθηκε στο σχεδιαζόμενο εμπλουτισμό των δραστηριοτήτων του προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ», με στόχο την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ