today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

«Μεγάλος Περίπατος»: Οι έτοιμες από χρόνια μελέτες στην Διαπαραταξιακή Επιτροπή Διαβούλευσης

Οι μελέτες που έχουν εκπονηθεί τα προηγούμενα χρόνια για παρεμβάσεις στο κέντρο της Αθήνας και ειδικότερα στις περιοχές του «Μεγάλου Περιπάτου», τέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης στην χθεσινή τακτική εβδομαδιαία συνεδρίασης της Διαπαραταξιακής Επιτροπής Διαβούλευσης του δήμου Αθηναίων.

Την παρουσίαση των μελετών έκανε ο καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κοσμήτορας της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Παναγιώτης Τουρνικιώτης και ακολούθησε εκτενής συζήτηση για το περιεχόμενο τους και τους τρόπους που μπορούν να αξιοποιηθούν στο σχεδιασμό για την αναβάθμιση της Αθήνας.

Ακολούθησε η παρουσίαση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για τον «Μεγάλο Περίπατο» ενώ έγινε συζήτηση για τους ποιοτικούς και ποσοτικούς δείκτες αξιολόγησης.

Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και συμμετείχαν η Δέσποινα Αλεβιζάκη, δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό «Ανοιχτή Πόλη» του Νάσου Ηλιόπουλου, η Ρωξάνη Μπέη δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό «Αθήνα Είσαι Εσύ» του Παύλου Γερουλάνου, ο Στέλιος Λάμπρου, δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας» του Νίκου Σοφιανού και ο Βασίλης Αξιώτης, αντιδήμαρχος Αστικών Υποδομών & Σχεδίου Πόλεως.

Οι επιστήμονες που μετέχουν στην Διαπαραταξιακή Επιτροπή Διαβούλευσης και αξιολογούν σε κάθε συνεδρίαση την πορεία του έργου είναι οι εξής:

Γιώργος Γιαννής, καθηγητής ΕΜΠ- συγκοινωνιολόγος,

Μαρία Καλαντζοπούλου, πολεοδόμος – χωροτάκτης/συγκοινωνιολόγος

‘Αρης Καλαντίδης, καθηγητής Αστικής Διαχείρισης Manchester Metropolitan University

Μάρω Ευαγγελίδου, πολεοδόμος- χωροτάκτης,

Θωμάς Μαλούτας, καθηγητής Κοινωνικής Γεωγραφίας Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Γιώργος Πανέτσος, καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών- Πρόεδρος Τμήματος Αρχιτεκτόνων

Γιώργος Πατρίκιος, επίκουρος καθηγητής Αρχιτεκτονικής – Πολεοδομίας, ΔΠΘ

Κωνσταντίνος Σερράος, καθηγητής ΕΜΠ-Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Τομέας Πολεοδομίας & Χωροταξίας

Δήμητρα Σιατίτσα, αρχιτέκτονας πολεοδόμος-

Παναγιώτης Τουρνικιώτης, καθηγητής ΕΜΠ- Κοσμήτορας Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ