Βουλή: Την Τετάρτη η συζήτηση και ψήφιση του πορίσματος Προανακριτικής για τον Παπαγγελόπουλο

66
ΑΠΕ

Για την Τετάρτη 22 Ιουλίου προγραμματίστηκε, από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, να διεξαχθεί η συζήτηση και ψηφοφορία των πορισμάτων της προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 9 π.μ. με τις τοποθετήσεις των εισηγητών και αγορητών των κομμάτων και θα οργανωθούν τρεις κύκλοι ομιλητών.

Ο κάθε κύκλος ομιλητών θα συνθέτεται από πέντε βουλευτές από το κόμμα της ΝΔ, τρεις από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και έναν από κάθε κόμμα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Στη συζήτηση θα μπορούν να λάβουν το λόγο όσοι πολιτικοί αρχηγοί θα το επιθυμήσουν, όπως και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων. Επίσης, δικαίωμα λόγου θα έχει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε για τη μυστική ψηφοφορία να ξεκινήσει γύρω στις 9 μ.μ.. Εξ αιτίας των μέτρων για τον κορωνοϊό, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ανά ομάδες των εκατό βουλευτών. Η κάθε μία ομάδα θα έχει στην διάθεσή της μία ώρα για να ψηφίσουν οι βουλευτές της.

Το ψηφοδέλτιο θα είναι ένα, στο οποίο θα είναι εγγεγραμμένα ξεχωριστά το κάθε ένα από τα 8 αδικήματα για τα οποία το πόρισμα της πλειοψηφίας παραπέμπει στη Δικαιοσύνη τον πρώην αναπληρωτή υπουργός Δικαιοσύνης, προκειμένου οι βουλευτές να έχουν τη δυνατότητα επιλογής.