today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Τ.Θεοδωρικάκος: Φιλοδοξούμε να αλλάξουμε προς το καλύτερο την ποιότητα ζωής

«Το υπουργείο Εσωτερικών, σε μία πολύ δημιουργική συνεργασία με όλους τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες της χώρας, διαμορφώνει το πρόγραμμα έργων «Αντώνης Τρίτσης». Πρόκειται για πολύ μεγάλο πρόγραμμα, ύψους 2,5 δισ. ευρώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, με το οποίο φιλοδοξούμε να αλλάξουμε προς το καλύτερο την ποιότητα ζωής και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών σε ολόκληρη τη χώρα».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε δηλώσεις που έκανε στην Πάτρα, πριν ξεκινήσει η συνάντησή του με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη και τους δημάρχους της Δυτικής Ελλάδας και των Ιονίων Νήσων.

Αναφερόμενος στην Δυτική Ελλάδα, σημείωσε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε πράξη πολύ σημαντικά έργα, ύδρευσης περιβαλλοντικών παρεμβάσεων, αστικών αναπλάσεων ψηφιοποίησης των υπηρεσιών των δήμων, καθώς και έργα και δράσεις που θα στηρίζουν την κοινωνική συνοχή, πάντοτε σε συνεργασία με τους δήμους και την περιφέρεια».

Σχετικά με τα έργα στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «ήδη εντάσσουμε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» 35 έργα, προϋπολογισμού 82 εκατ. ευρώ». Όπως πρόσθεσε, «πρόκειται για έργα, τα οποία είχαν προγραμματιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά δεν είχαν χρηματοδότηση και κινδύνευαν να χαθούν».

«Εμείς», συνέχισε, «έχουμε διασώσει αυτά τα έργα και αυτό είναι προς όφελος των δήμων της περιοχής». Όσον αφορά στα Ιόνια Νησιά, είπε ότι «εντάσσουμε στο πρόγραμμα επτά έργα, προϋπολογισμού περίπου 14 εκατ. ευρώ».

Μιλώντας για την συνάντηση με τους αυτοδιοικητικούς, ανέφερε ότι «θα συζητήσουμε σήμερα ουσιαστικά με όλους τους δημάρχους και τις επόμενες εβδομάδες θα διαμορφώσουμε από κοινού αυτό το πρόγραμμα, το οποίο πιστεύω ότι θα συμβάλει πάρα πολύ σε όλες τις περιοχές, δημιουργώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας, κάτι που γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι είναι ζητούμενο για όλες τις περιοχές της Ελλάδας και ιδιαίτερα για την Πάτρα».

Παράλληλα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος παρατήρησε ότι «βασικός στόχος του προγράμματος, είναι να μην μείνει ούτε ένας δήμος εκτός, διότι βασική προϋπόθεση για να πετύχουμε αυτά που θέλουμε, είναι κάθε πολίτης και κάθε γωνιά αυτού του τόπου να έχει δει στη ζωή του ότι αλλάζουν τα πράγματα προς το καλύτερο».

«Για αυτό το σκοπό», συνέχισε, «υπάρχει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα, ύψους 100 εκατ. ευρώ, που αφορά στις μελέτες, όπου μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε και τους μικρότερους δήμους στους οποίους δίνουμε παράλληλα την δυνατότητα συνεργασίας με την ΕΕΤΑΑ, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που έχουν με τις τεχνικές τους υπηρεσίες, δεδομένου ότι και ο τελευταίος δήμος της Δυτικής Ελλάδας θα μετέχει στο πρόγραμμα, με βάση το δικό του σχέδιο και τους δικούς του στόχους».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με τις πρωτοβουλίες της τοπικής αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, είπε ότι «οφείλουμε όλοι να τηρήσουμε τώρα τα μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας κάθε τοπικής κοινωνίας», απευθύνοντας ταυτόχρονα έκκληση στους δήμους και στις περιφέρειες, «να συμβάλλουν με ελέγχους, ώστε να τηρούνται τα μέτρα προστασίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ