today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Κρεμλίνο: Αβάσιμες οι κατηγορίες του Λονδίνου για παρέμβαση στις εκλογές και υποκλοπή στοιχείων για το εμβόλιο

Ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε αβάσιμες τις κατηγορίες του Λονδίνου, ότι η Ρωσία παρενέβη στις βρετανικές βουλευτικές εκλογές τον Δεκέμβριο του 2019 και ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες προσπαθούν να κλέψουν δεδομένα από τις έρευνες για το εμβόλιο του νέου κορονοϊού.

«Δεν διαθέτουμε πληροφορίες, για το ποιος μπόρεσε να πραγματοποιήσει κυβερνοπεπιθέσεις σε φαρμακευτικές εταιρείες και ερευνητικά κέντρα στην Βρετανία. Μπορούμε να πούμε ένα πράγμα, ότι η Ρωσία δεν έχει καμία σχέση με αυτές τις απόπειρες. Δεν θα αποδεχθούμε τέτοιου είδους κατηγορίες, όπως ακριβώς και τις αβάσιμες κατηγορίες περί παρέμβασης στις εκλογές του 2019» δήλωσε ο Πεσκόφ.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων της Κρατικής Δούμας (κάτω βουλή) Λεονίντ Σλούτσκι αναφερόμενος στα περί παρέμβασης της Ρωσίας στις βουλευτικές εκλογές της Βρετανίας το 2019, δήλωσε ότι «η βρετανική ηγεσία διαπράττει και πάλι τα ίδια αντιρωσικά λάθη και δεν υπονομεύει απλώς περαιτέρω τους δεσμούς της με την Μόσχα αλλά και το ίδιο της το κύρος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ