today-is-a-good-day
21.7 C
Athens

Εισαγόμενο κρούσμα κορωνοϊού στην Αργολίδα

Επιβεβαιώθηκε ακόμη ένα κρούσμα κορωνοϊού στην Αργολίδα, το οποίο αφορά εισαγόμενο περιστατικό.

Νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ, με γραπτή ανακοίνωση, γνωστοποίησε 35 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Από αυτά, τα 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι 3.939, εκ των οποίων το 54.9% αφορά άνδρες. Οι διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείων ανά την ελληνική επικράτεια είναι 14, με τη διάμεση ηλικία τους στα 58 έτη.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά το νέο κρούσμα κορωνοϊού στην Αργολίδα, οι συνολικοί επιβεβαιωμένοι φορείς στο συγκεκριμένο γεωγραφικό διαμέρισμα της χώρας ανέρχονται σε 204. Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας σημειώνονται τα ακόλουθα:

«Αναφέρεται ένα νέο κρούσμα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 από εισαγόμενο περιστατικό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Το αναφερόμενο κρούσμα διαπιστώθηκε στην ΠΕ Αργολίδας. Κατόπιν τούτου, το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορωνοϊό ανέρχεται στην Περιφέρειά μας σε 204».

Σημειώνεται ότι από τα 35 νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοίνωσε την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020 ο ΕΟΔΥ, τα 10 επιβεβαιώθηκαν στην Αττική. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο δεν έχει καταγραφεί κάποιος νέος θάνατος ασθενούς με Covid-19, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών από κορωνοϊό στην Ελλάδα να παραμένει στους 193.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ